Reţea infracţională specializată în infracţiuni economice, destructurată de poliţişti

Mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost depistate în urma a 23 de  percheziţii domiciliare ce au avut loc, joi dimineaţa, în judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi Alba.

DIICOTAcţiunea a fost organizată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Mehedinţi, cu sprijinul poliţiştilor din Timiş, Alba şi Hunedoara şi a vizatdestructurarea unei reţele infracţionale specializate în infracţiuni economice. Activităţile au avut loc la domiciliile a 11 administratori şi la sediile a 12 firme din judeţele menţionate, societăţi folosite în activitatea infracţională. “Cei în cauză sunt suspectaţi că, în perioada 2009-2012, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi înregistrat tranzacţii comerciale fictive de peste 3.000.000 euro, sustrăgându-se de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profit, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 euro. Pentru recuperarea prejudiciului, poliţiştii urmează să identifice bunuri mobile şi imobile pentru aplicarea de măsuri asiguratorii”, au declarat reprezentanţii IGPR.

Mai mulţi suspecţi au fost conduşi la sediul I.P.J. Mehedinţi pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Miercuri, în judeţul Hunedoara a mai avut loc o acţiune în forţă a oamenilor legii. În acest caz, ofiţerii de la BCCO Craiova şi procurorii DIICOT instrumentează un dosar în care sunt cercetate 25 de persoane care se ocupau cu spălarea banilor proveniţi din afacerile cu fier vechi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!