Restricțiile de caniculă se aplică doar pentru drumurile naționale din zonele afectate

475

Restricțiile de circulație instituite în zilele de sâmbătă și duminică (23 – 24 iulie), în intervalul orar 10:00 – 20:00,  pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t (în județele: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare) se aplică doar pe sectoarele de drumuri naționale. 

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale.

S𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚̆ (𝟐𝟑-𝟐𝟒 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞), 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟐𝟎:𝟎𝟎, 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐯𝐞𝐡𝐢𝐜𝐮𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐦𝐚𝐬𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐦𝐚𝐱𝐢𝐦𝐚̆ 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚̆ 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟕,𝟓 𝐭 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞: 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧, 𝐎𝐥𝐭, 𝐃𝐨𝐥𝐣, 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐢, 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐬̦ – 𝐒𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐧, 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦, 𝐀𝐫𝐚𝐝, 𝐁𝐢𝐡𝐨𝐫, 𝐒𝐚̆𝐥𝐚𝐣, 𝐒𝐚𝐭𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐞.
Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie.
Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.
Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile, drumurile expres și drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanți; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *