Traficul rutier a fost restricţionat pe o singură bandă de circulaţie, pe podul peste Mureş de la marginea municipiului Deva, iar blocajele nu au întârziat să apară. Şoferii care intră pe pod din Şoimuş, Deva sau de pe Autostrada Sibiu – Deva sunt nevoiţi să aştepte mai multe minute pentru a putea traversa tronsonul rutier.

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că  în perioada 05 octombrie 2015 – 30 octombrie 2015, traficul rutier se va desfăşura restricţionat, alternativ, pe un singur sens de deplasare pe drumul naţional DN 76, sectorul cuprins între km 0+000 – km 0+600. Restricţia se impune urmare a executării lucrărilor de montare a rosturilor de dilataţie ale podului aflat peste râul Mureş”, a informat CNADNR. Pe întreaga durată de instituire a restricţiei, traficul rutier va fi dirijat cu piloţi de circulaţie atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, au completat reprezentanţii companiei.

Podul rutier peste Mureş s-a aflat în reabilitare timp de patru luni în acest an, începând din martie. Restricţii rutiere sunt instituite şi pe alte porţiuni ale DN 76. Numai între Deva şi Brad, pe tronsonul de aproximativ 30 de kilometri, în cel puţin şape zone traficul rutier este restricţionat, iar şoferii sunt obligaţi să respecte semnificaţia culorilor semafoarelor amplasate pe porţiunile aflate în şantier.