Reprezentanţi ai IPJ Hunedoara, lectori la primul stagiu de pregătire pentru investigarea infracţiunilor de patrimoniu

După ce ani de zile s-au războit cu infracţiunile la regimul patrimoniului, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara îi învaţă pe colegii lor din ţară cum să lupte cu astfel de fapte.

Liviu-Dumitru1-2În aceste zile are loc primul stagiu naţional de pregătire cu tema „Cooperare internaţională în cadrul activităţilor de investigare a infracţiunilor la regimul patrimoniului cultural”, organizat de Fundaţia Collegium XXI, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei RomâneLa acest stagiu de pregătire participă 21 de ofiţeri din cadrul structurilor poliţieneşti ale României care desfăşoară activităţi în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil. Organizatorii cursurilor spun că ofiţerii participanţi la acest program au fost selectaţi pe baza criteriilor de înaltă performanţă convenite între cei doi parteneri organizatori, iar obiectivul general al Stagiului vizează însuşirea de noi concepte şi identificarea de noi modalităţi de lucru în cadrul cooperării interinstituţionale şi internaţionale în eforturile comune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural universal. Lectori sunt mai mulţi specialişti şi experţi în domeniu, printre care şi comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru – Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, dar şi inspectorul principal Lucian Savonea, de asemenea din cadrul IPJ Hunedoara.

Prezenţa în judeţul Hunedoara a unor importante situri arheologice, care ascund adevărate comori de patrimoniu, dar şi biserici vechi şi case memoriale au dat idei, de-a lungul timpului, celor care au ştiut că pe piaţa neagră internaţională pot obţine bani buni din vânzarea artefactelor.  Instituţiile specializate au dus o luptă permanentă cu aceste grupări specializate în traficarea obiectelor de patrimoniu, iar multe dintre dosare sunt încă pe rolul instanţelor de judecată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”