Reprezentanţi ai IPJ Hunedoara, lectori la primul stagiu de pregătire pentru investigarea infracţiunilor de patrimoniu

După ce ani de zile s-au războit cu infracţiunile la regimul patrimoniului, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara îi învaţă pe colegii lor din ţară cum să lupte cu astfel de fapte.

Liviu-Dumitru1-2În aceste zile are loc primul stagiu naţional de pregătire cu tema „Cooperare internaţională în cadrul activităţilor de investigare a infracţiunilor la regimul patrimoniului cultural”, organizat de Fundaţia Collegium XXI, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei RomâneLa acest stagiu de pregătire participă 21 de ofiţeri din cadrul structurilor poliţieneşti ale României care desfăşoară activităţi în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil. Organizatorii cursurilor spun că ofiţerii participanţi la acest program au fost selectaţi pe baza criteriilor de înaltă performanţă convenite între cei doi parteneri organizatori, iar obiectivul general al Stagiului vizează însuşirea de noi concepte şi identificarea de noi modalităţi de lucru în cadrul cooperării interinstituţionale şi internaţionale în eforturile comune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural universal. Lectori sunt mai mulţi specialişti şi experţi în domeniu, printre care şi comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru – Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, dar şi inspectorul principal Lucian Savonea, de asemenea din cadrul IPJ Hunedoara.

Prezenţa în judeţul Hunedoara a unor importante situri arheologice, care ascund adevărate comori de patrimoniu, dar şi biserici vechi şi case memoriale au dat idei, de-a lungul timpului, celor care au ştiut că pe piaţa neagră internaţională pot obţine bani buni din vânzarea artefactelor.  Instituţiile specializate au dus o luptă permanentă cu aceste grupări specializate în traficarea obiectelor de patrimoniu, iar multe dintre dosare sunt încă pe rolul instanţelor de judecată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu