Reprezentanţi ai IPJ Hunedoara, lectori la primul stagiu de pregătire pentru investigarea infracţiunilor de patrimoniu

După ce ani de zile s-au războit cu infracţiunile la regimul patrimoniului, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara îi învaţă pe colegii lor din ţară cum să lupte cu astfel de fapte.

Liviu-Dumitru1-2În aceste zile are loc primul stagiu naţional de pregătire cu tema „Cooperare internaţională în cadrul activităţilor de investigare a infracţiunilor la regimul patrimoniului cultural”, organizat de Fundaţia Collegium XXI, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei RomâneLa acest stagiu de pregătire participă 21 de ofiţeri din cadrul structurilor poliţieneşti ale României care desfăşoară activităţi în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil. Organizatorii cursurilor spun că ofiţerii participanţi la acest program au fost selectaţi pe baza criteriilor de înaltă performanţă convenite între cei doi parteneri organizatori, iar obiectivul general al Stagiului vizează însuşirea de noi concepte şi identificarea de noi modalităţi de lucru în cadrul cooperării interinstituţionale şi internaţionale în eforturile comune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural universal. Lectori sunt mai mulţi specialişti şi experţi în domeniu, printre care şi comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru – Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, dar şi inspectorul principal Lucian Savonea, de asemenea din cadrul IPJ Hunedoara.

Prezenţa în judeţul Hunedoara a unor importante situri arheologice, care ascund adevărate comori de patrimoniu, dar şi biserici vechi şi case memoriale au dat idei, de-a lungul timpului, celor care au ştiut că pe piaţa neagră internaţională pot obţine bani buni din vânzarea artefactelor.  Instituţiile specializate au dus o luptă permanentă cu aceste grupări specializate în traficarea obiectelor de patrimoniu, iar multe dintre dosare sunt încă pe rolul instanţelor de judecată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit