Reprezentanţi ai IPJ Hunedoara, lectori la primul stagiu de pregătire pentru investigarea infracţiunilor de patrimoniu

După ce ani de zile s-au războit cu infracţiunile la regimul patrimoniului, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara îi învaţă pe colegii lor din ţară cum să lupte cu astfel de fapte.

Liviu-Dumitru1-2În aceste zile are loc primul stagiu naţional de pregătire cu tema „Cooperare internaţională în cadrul activităţilor de investigare a infracţiunilor la regimul patrimoniului cultural”, organizat de Fundaţia Collegium XXI, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei RomâneLa acest stagiu de pregătire participă 21 de ofiţeri din cadrul structurilor poliţieneşti ale României care desfăşoară activităţi în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil. Organizatorii cursurilor spun că ofiţerii participanţi la acest program au fost selectaţi pe baza criteriilor de înaltă performanţă convenite între cei doi parteneri organizatori, iar obiectivul general al Stagiului vizează însuşirea de noi concepte şi identificarea de noi modalităţi de lucru în cadrul cooperării interinstituţionale şi internaţionale în eforturile comune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural universal. Lectori sunt mai mulţi specialişti şi experţi în domeniu, printre care şi comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru – Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, dar şi inspectorul principal Lucian Savonea, de asemenea din cadrul IPJ Hunedoara.

Prezenţa în judeţul Hunedoara a unor importante situri arheologice, care ascund adevărate comori de patrimoniu, dar şi biserici vechi şi case memoriale au dat idei, de-a lungul timpului, celor care au ştiut că pe piaţa neagră internaţională pot obţine bani buni din vânzarea artefactelor.  Instituţiile specializate au dus o luptă permanentă cu aceste grupări specializate în traficarea obiectelor de patrimoniu, iar multe dintre dosare sunt încă pe rolul instanţelor de judecată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demmisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici         România a ajuns la 1.760 de cazuri de coronavirus         Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19         Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus         Încă doi medici de la Spitalul Județean de Urgență din Deva au coronavirus