Cum i-a înfiorat Castelul Corvinilor pe americani VIDEO

tnZak Bagans, Aaron Goodwin şi Nick Grof, vedetele reţelei de televiziune Travel Channel, au petrecut o noapte „încuiaţi” în castelul din Hunedoara pentru a-i explora încăperile, temniţele şi catacombele. Documentarul fimat în vara acestui an a fost difuzat în noaptea de Halloween, într-o ediţie specială a serialului Ghost Adventures, dedicat fenomenelor paranormale. Povestea castelului bântuit a devenit imediat viral pe Internet, chiar dacă unele amănunte relatate de producătorii de la Travel Channel nu sunt conforme cu realitatea.

Americanii înfăţişează Castelul Corvinilor ca pe un loc al terorii, bântuit de spiritele morţilor, unde cei care se încumetă să rămână peste noapte pot simţi prezenţa spiritelor care îl bântuie de secole. În temniţele castelului medieval, mai spun realizatorii seriei Ghost Adventurs, mii de prizonieri au murit în trecut, decapitaţi sau în urma torturilor la care au fost supuşi. În aceeaşi cetate, adaugă aceştia, însuşi Vlad Ţepeş, cel supranumit „Dracula” pentru setea lui de sânge, a fost întemniţat.

Sute de mii de oameni au vizionat filmuleţele în care actorii documentarului bântuie prin întunecimea castelului şi le povestesc fanilor serialului Ghost Adventures cât de înspăimântătoare a fost experienţa pe care au trăit-o. Într-unul din filmuleţe, Zak Bagans apre în beciul Castelului Corvinilor, invocându-l pe Vlad Ţepeş, cel despre care spune că a fost întemniţat aici în urmă cu cinci secole. Zak l-a strigat pe Dracula, în schimb i-a răspuns o voce din al cărui ecou se înţelegeau cuvintele „am fost muşcat”.  Americanul este convins că spiritele celor ucişi în castel şi al lui Ţepeş stăpânesc monumentul. „Locul acesta este plin de camere de tortură ale morţii”, l-a completat Aaron Goodwin, colegul său, cel care s-a plâns la rândul său că a trăit simptomele unui atac de cord atunci când a deschis trapa unei catacombe din castel.

Realizatorii Ghost Adventures i-au fermecat pe fanii producţiei americane cu povestea fântânii săpate în stâncă de prizonierii turci, care ar fi fost apoi decapitaţi din ordinul reginei Elisabeta Szilagyi. Acelaşi documentar prezintă cum în anii trecuţi, un grup de satanişti a fost prins în timp ce executa un ritual înfiorător într-o încăepere a monumentului. Hunedorenii cred că o astfel de popularizare a Castelului Corvinilor, chiar şi pe baza unor legende mai puţin adevărate, nu face decât să atragă mai mulţi turişti în oraş.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi