Cum i-a înfiorat Castelul Corvinilor pe americani VIDEO

tnZak Bagans, Aaron Goodwin şi Nick Grof, vedetele reţelei de televiziune Travel Channel, au petrecut o noapte „încuiaţi” în castelul din Hunedoara pentru a-i explora încăperile, temniţele şi catacombele. Documentarul fimat în vara acestui an a fost difuzat în noaptea de Halloween, într-o ediţie specială a serialului Ghost Adventures, dedicat fenomenelor paranormale. Povestea castelului bântuit a devenit imediat viral pe Internet, chiar dacă unele amănunte relatate de producătorii de la Travel Channel nu sunt conforme cu realitatea.

Americanii înfăţişează Castelul Corvinilor ca pe un loc al terorii, bântuit de spiritele morţilor, unde cei care se încumetă să rămână peste noapte pot simţi prezenţa spiritelor care îl bântuie de secole. În temniţele castelului medieval, mai spun realizatorii seriei Ghost Adventurs, mii de prizonieri au murit în trecut, decapitaţi sau în urma torturilor la care au fost supuşi. În aceeaşi cetate, adaugă aceştia, însuşi Vlad Ţepeş, cel supranumit „Dracula” pentru setea lui de sânge, a fost întemniţat.

Sute de mii de oameni au vizionat filmuleţele în care actorii documentarului bântuie prin întunecimea castelului şi le povestesc fanilor serialului Ghost Adventures cât de înspăimântătoare a fost experienţa pe care au trăit-o. Într-unul din filmuleţe, Zak Bagans apre în beciul Castelului Corvinilor, invocându-l pe Vlad Ţepeş, cel despre care spune că a fost întemniţat aici în urmă cu cinci secole. Zak l-a strigat pe Dracula, în schimb i-a răspuns o voce din al cărui ecou se înţelegeau cuvintele „am fost muşcat”.  Americanul este convins că spiritele celor ucişi în castel şi al lui Ţepeş stăpânesc monumentul. „Locul acesta este plin de camere de tortură ale morţii”, l-a completat Aaron Goodwin, colegul său, cel care s-a plâns la rândul său că a trăit simptomele unui atac de cord atunci când a deschis trapa unei catacombe din castel.

Realizatorii Ghost Adventures i-au fermecat pe fanii producţiei americane cu povestea fântânii săpate în stâncă de prizonierii turci, care ar fi fost apoi decapitaţi din ordinul reginei Elisabeta Szilagyi. Acelaşi documentar prezintă cum în anii trecuţi, un grup de satanişti a fost prins în timp ce executa un ritual înfiorător într-o încăepere a monumentului. Hunedorenii cred că o astfel de popularizare a Castelului Corvinilor, chiar şi pe baza unor legende mai puţin adevărate, nu face decât să atragă mai mulţi turişti în oraş.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată         ÎN SPATELE VITRINEI         Ultima zi de plată a impozitelor locale, cu bonificație         Un șofer băut a distrus două mașini         Experiment eșuat sau accident extrem de stupid. Ce le-a spus jandarmilor tânărul găsit după trei zile, legat de un copac, în Parâng         Complexul turistic Cheile Buții a ars într-un incendiu         Modernizarea Casei de Cultură din Orăștie – o poveste fără sfârșit