Cum i-a înfiorat Castelul Corvinilor pe americani VIDEO

tnZak Bagans, Aaron Goodwin şi Nick Grof, vedetele reţelei de televiziune Travel Channel, au petrecut o noapte „încuiaţi” în castelul din Hunedoara pentru a-i explora încăperile, temniţele şi catacombele. Documentarul fimat în vara acestui an a fost difuzat în noaptea de Halloween, într-o ediţie specială a serialului Ghost Adventures, dedicat fenomenelor paranormale. Povestea castelului bântuit a devenit imediat viral pe Internet, chiar dacă unele amănunte relatate de producătorii de la Travel Channel nu sunt conforme cu realitatea.

Americanii înfăţişează Castelul Corvinilor ca pe un loc al terorii, bântuit de spiritele morţilor, unde cei care se încumetă să rămână peste noapte pot simţi prezenţa spiritelor care îl bântuie de secole. În temniţele castelului medieval, mai spun realizatorii seriei Ghost Adventurs, mii de prizonieri au murit în trecut, decapitaţi sau în urma torturilor la care au fost supuşi. În aceeaşi cetate, adaugă aceştia, însuşi Vlad Ţepeş, cel supranumit „Dracula” pentru setea lui de sânge, a fost întemniţat.

Sute de mii de oameni au vizionat filmuleţele în care actorii documentarului bântuie prin întunecimea castelului şi le povestesc fanilor serialului Ghost Adventures cât de înspăimântătoare a fost experienţa pe care au trăit-o. Într-unul din filmuleţe, Zak Bagans apre în beciul Castelului Corvinilor, invocându-l pe Vlad Ţepeş, cel despre care spune că a fost întemniţat aici în urmă cu cinci secole. Zak l-a strigat pe Dracula, în schimb i-a răspuns o voce din al cărui ecou se înţelegeau cuvintele „am fost muşcat”.  Americanul este convins că spiritele celor ucişi în castel şi al lui Ţepeş stăpânesc monumentul. „Locul acesta este plin de camere de tortură ale morţii”, l-a completat Aaron Goodwin, colegul său, cel care s-a plâns la rândul său că a trăit simptomele unui atac de cord atunci când a deschis trapa unei catacombe din castel.

Realizatorii Ghost Adventures i-au fermecat pe fanii producţiei americane cu povestea fântânii săpate în stâncă de prizonierii turci, care ar fi fost apoi decapitaţi din ordinul reginei Elisabeta Szilagyi. Acelaşi documentar prezintă cum în anii trecuţi, un grup de satanişti a fost prins în timp ce executa un ritual înfiorător într-o încăepere a monumentului. Hunedorenii cred că o astfel de popularizare a Castelului Corvinilor, chiar şi pe baza unor legende mai puţin adevărate, nu face decât să atragă mai mulţi turişti în oraş.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști