Reparații de peste un milion de lei după distrugerile produse magistralei de apă din Valea Jiului de Vest

603

Apa Serv, operatorul de apă din Valea Jiului, aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, a scos la licitație publică lucrările de reparații a magistralei de apă potabilă Valea de Pești – Petroșani, distrusă pe o porțiune de circa 500 de metri în zona Frizoni – Uricani, în timpul inundațiilor din vara anului 2020.

În iunie, în urma avariilor suferite, furnizarea apei potabile s-a făcut cu restricții majore în localitățile Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa.

„Ca urmare a inundațiilor din vara anului 2020 care au distrus o porțiune de 465 de metri din conducta de aducțiune ce pleacă de la stația de tratare Valea de Pești și deservește nevoile de apă potabilă din sistemul de alimentare cu apă din Valea Jiului de Vest, se impune reîntregirea conductei de aducțiune ce alimentează localitățile din Valea Jiului. Conducta de aducțiune va fi realizată din tuburi de fontă ductilă DN 600 mm, cu mufă zăvorată SK și este dimensionată să transporte debitul de 350 l/s. Prin implementarea lucrărilor se urmărește readucerea sistemului de alimentare cu apă la parametri optimi de funcționare prin asigurarea necesarului de apă și evitarea discontinuității în serviciul de alimentare cu apă”, se arată în documentația proiectului. Investiția este estimată la 1,008 milioane de lei.

În 26 iunie, localitățile din Valea Jiului s-au aflat sub Cod Roșu de inundații. Au fost afectate peste 400 de gospodării din localitățile Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni. Din cauza viiturii, a fost distrusă infrastructura DN 66A care face legătura dintre Petroşani şi Valea de Brazi, pe o porţiune de câteva zeci de metri, în zona Valea de Peşti ceea ce a dus la izolarea localităţii Câmpul lui Neag, iar magistrala de apă potabilă din zonă a suferit avarii importante.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.