Reparații de ochii lumii pe drumul spre Lacul Cinciș

2134

Drumul județean 687 D Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița a fost asfaltat şi modernizat în anii ´60, odată cu amenajarea lacului de acumulare Cinciş şi cu construcţia barajului său. Cu timpul, şoseaua a devenit tot mai aglomerată, însă investiţiile în reabilitarea ei au fost puţine şi realizate pe bucăţi.

În prezent, circa şapte kilometri din drumul judeţean sunt în administrarea temporară a Primăriei Teliucu Inferior, care derulează lucrări de extindere a reţelei de apă şi canalizare în zona de pe malul lacului, iar restul traseului a rămas în grija Consiliului Judeţean Hunedoara.

În urmă cu o săptămână, cei şapte kilometri administraţi de Primăria Teliucu Inferior au intrat în reparaţii, după ce primarul Daniel Pupeză a fost somat de conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara să refacă locurile afectate de degradări şi de lucrările la reţeaua de apă şi canalizare.

„Eu ca primar nu am niciun interes pe zona respectivă. Nu am niciun metru pătrat de teren pe baraj. Nu am niciun alegător acolo, pentru că toţi sunt din alte zone. Am vrut să dezvoltăm zona, făcând apă şi canalizare. Nu înţeleg de ce e atâta ură. Eu, ca primar, am primit, inclusiv de la Avocatul Poporului o adresă că pun în pericol viaţa şoferilor”, relata primarul Pupeză, citat de ziardehunedoara.ro.

Gropile din carosabil au fost astupate, iar şanţurile transversale din drum, care erau acoperite cu pământ, au fost asfaltate. Rezultatul nu i-a mulţumit însă pe şoferi. Denivelările din drum, zonele întinse de carosabil degradat şi şanţurile de pe marginea şoselei au rămas. În plus, vegetaţia abundentă care obturează vizibilitatea conducătorilor auto şi lipsa marcajelor îl transformă într-unul dintre cele mai riscante drumuri judeţene ale Hunedoarei.

Probleme asemănătoare, legate de durata depăşită de exploatare a şoselei şi de degradarea acesteia, sunt şi pe tronsonul Hunedoara – Teliucu Inferior, administrat de ctre Consiliul Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Reparații de ochii lumii pe drumul spre Lacul Cinciș

 1. Giku

  Hunedorenii si romanii in general ne meritam soarta de ignoranti si lasi!
  Acest drum e in halul asta de cel putin 40 de ani!
  Toti din zona suntem de vina care circulam pe acest drum dar nu luam atitudine sa avem o viata mai de calitate!

  Reply
 2. Ion Cincișanu

  Candid și suav acest primar când, în naivitatea lui, își prezintă principiul călăuzitor al activității, respectiv că, dacă nu are alegători, nu are rost să se implice. Probabil, dacă avea alegători în zonă, pe strada de lângă lac punea și borduri, la fel ca pe strada Viorele, unde se schimbă bordurile la doi ani (bordurile schimbate fiind distruse pe loc după ce se scot) de către firme ce recuperează sponsorizări (oficiale sau nu) din campanii. Poate s-or sesiza și organele competente să expertizeze astfel de lucrări din comună.
  Oricum, este incredibil și stupefiant modul de gândire al acestui primar care, după atâtea mandate, afirmă că el, ca primar, nu are niciun interes în acea zonă. Păi cine să aibă, primarul din comuna vecină?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *