Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani

Aproape cinci milioane de euro vor costa reparaţiile capitale derulate de CFR Sucursala regională Timişoara, pe un tronson de cinci kilometri de cale ferată între staţiile Băniţa şi Merişor, zonă în care a avut loc unul dintre cele mai grave accidente feroviare din ultimii ani. Investiţia a fost scoasă la licitaţie publică, iar contractul vizează servicii de proiectare şi lucrări pentru reparaţie capitală pentru asigurarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă pe linia CF Livezeni – Simeria, între staţiile Băniţa şi Merişor, între kilometrii 62+150 şi 67+620, în vederea readucerii elementelor componente ale căii ferate la parametrii iniţiali.

„Linia CF 116 Simeria-Livezeni între staţiile Merişor şi Băniţa este linie magistrală interoperabilă, dublă, electrificată. A fost construită în anul 1870 şi a avut ultima reparaţie capitală în anul 1985. Porţiunea propusă pentru executarea lucrărilor de refacţie totală este firul I. Urmare a traficului suportat de la ultima reparaţie capitală, elementele suprastructurii căii – şine, traverse, materialul mărunt şi prisma căii au ajuns la un grad avansat de uzură, fiind depăşită capacitatea de intervenţie în puncte în cadrul lucrărilor de întreţinere.Şinele prezintă uzuri verticale şi laterale în curbe la limita maximă admisa de reglementările specifice în vigoare”, se arată în Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI).

O cale ferată depăşită de vremuri
De asemenea, există în calea ferată un număr mare de traverse de lemn, beton şi traverse de lemn speciale pentru poduri necorespunzătoare. Sectorul care va intra în reparaţii capitale prezintă un traseu sinuos ş cu o declivitate mare, de până la 19,4 la mie.

„În curbe există defecte de ecartament – lărgiri, forţarea tirfoanelor pe exteriorul curbei, cumulat cu uzuri mari la rebordul plăcilor metalice pe firul exterior al curbei. Materialul mărunt de cale prezintă uzuri mecanice şi degradări din coroziune astfel încât nu mai asigură o prindere corespunzătoare. Porţiunea de linie propusă a se refacţiona are ciclul de reparaţie capitală depăşit”, se arată în Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI)

Reabilitarea căii ferate o va face mai sigură şi atractivă pentru transportul de călători şi de mărfuri, iar cheltuielilede întreţinere a acesteia vor scădea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier