Regionalizarea care dezbină: timişorenii nu vor sediul Fiscului regiunii de Vest în Deva

627x0

Funcţionarii din Timişoara au protestat. FOTO: adevarul.ro

Propunerea ca viitorul sediu al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice pentru zona de vest a ţării să fie la Deva a stârnit revolte în rândul funcţionarilor timişeni de la Finanţe. Sindicaliştii din Timişoara au ieşit luni în stradă şi spun că doar municipiului lor i se cuvine să deţină sediul regional al finanţelor publice.

Regionalizarea şi reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a stârnit reacţii violente din partea funcţionarilor de la Direcţia Finanţelor Publice a judeţului Timiş. Oamenii au intrat în grevă, fiind revoltaţi că viitorul sediu al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice – Regiunea Vest, ar putea fi la Deva.

„Am primit cu stupoare informaţia oficială că sediul viitoarei Direcţii  Generale Regionale a Finanţelor Publice – Regiunea Vest va fi stabilit în municicpiul Deva, în judeţul Hunedoara. Aceasta decizie este cuprinsă în anexele la proiectul de Hotărâre de Guvern, care a fost redactat şi trimis Guvernului României pentru a fi pusă în discuţia executivului în 24.07.2013. Mutarea sediului regional al Finanţelor în judeţul Hunedoara este nelegală, inoportună şi nejustificată, atât din punct de vedere legal, cât şi din punct de vedere economic, social şi moral”, a declarat Adrian Găvruţă, preşedintele sindicatului Finanţelor Publice Timiş. „Considerăm intenţia Guvernului ca o palmă morală dată Timişoarei şi Timişului, şi un gest nemeritat de oraşul şi judeţul în care a izbucnit Revoluţia din decembrie 1989”, a încheiat Adrian Găvruţă, preşedintele sindicatului DGFPS Timiş.

În timp ce pe funcţionarii din Timişoara îi revoltă ca sediul finanţelor regionale pentru cele patru judeţe incluse în regiunea Vest să fie la Deva, intenţia Guvernului îi bucură pe hunedoreni.

“Noi nu am fost înştiinţaţi oficial că sediul regional al Finanţelor va fi mutat la Deva. Aşteptăm hotărârea Guvernului, pentru a stabili ce vom face în continuare.”, a declarat Florian Şerban, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din judeţul Hunedoara. El susţine că relaţia directă cu clienţii, firme sau persoane fizice nu va fi afectată, în cazul în care se va conctretiza înfiinţarea direcţiei regionale a finanţelor în Deva.

IMG_0686Ce spun politicienii din Hunedoara despre proteste

Liderii USL din judeţul Hunedoara au organizat luni după-amiază o conferinţă de presă pe tema protestelor de la Direcţia de Finanţe Timiş. „Acţiunea funcţionarilor din Timişoara m-a revoltat. Cred că este de ajuns pentru Timişoara să fie capitala viitoarei regiuni, însă nu sunt de acord cu acumularea întregii puteri economice numai în Timiş, iar Aradul, Caraş-Severinul şi Hunedoara să fie copii de mingi. Ei ameninţă că vor scoate până miercuri funcţionarii de la finanţe în stradă. Noi scoatem întreg judeţul în grevă, dacă guvernul va ceda unor şantaje politice”, a spus Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Şi ceilalţi parlamentari hunedoreni şi-au arătat solidaritatea cu liderul Partidului Naţional Liberal din judeţul Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Regionalizarea care dezbină: timişorenii nu vor sediul Fiscului regiunii de Vest în Deva

  1. motu

    Uite asa se vor devora intre ei sobolanii u.se.lei.!
    Halal regionalizare,cu cresterea numarului de bugetari!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport