Regenerări de pădure și lucrări silvice pe 1.000 de hectare din județul Hunedoara

413

Direcţia Silvică Hunedoara a scos la licitaţie publică lucrările silvice plănuite pentru 2021. Valoarea estimată a acestora se ridică la 2.363.996 lei.

„Se achiziţionează servicii pentru silvicultură care constau în: recoltări seminţe, îngrijirea surselor de seminţe (plantaje), solarii, pepiniere, regenerarea pădurilor, cu gama de lucrări aferente: împăduriri, refaceri, completări curente, întretinerea culturilor tinere, ajutorarea regenerării naturale, degajari, curatiri, strângerea materialului lemnos rezultat din curăţiri efectuate în suprafeţe de probă, pentru cele 11 loturi: Brad, Dobra, Geoagiu, Grădişte, Hunedoara, Ilia, Lupeni, Petroşani, Pui, Retezat, Simeria”, se arată în caietul de sarcini.

Între lucrările silvice prevăzute în contract se află şi lucrări de regenerare a pădurilor, pe 1.089 de hectare: vor fi împăduriri pe 59 de hectare, completări pe 35 de hectare şi lucrări de întreţinere pe 920 de hectare. Cele mai mari suprafeţe pregătite de împădurire sunt pe raza ocoalelor silvice Geoagiu şi Petroşani (peste 20 de hectare).

În urmă cu un an, Direcţia Silvică Hunedoara a scos la licitaţie publică lucrări silvice estimate la 3,7 milioane de lei. Contractul prevedea lucrări de regenerare a pădurilor pe mai mult de 1.338 de hectare de pădure din judeţul Hunedoara: împăduriri pe 93 de hectare, din care 60 de hectare pe raza Ocolului Silvic Petroşani şi 14 hectare pe raza Ocolului Silvic Geoagiu şi lucrări de întreţinere pentru regenerarea pădurilo pe 1.104 hectare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.