Refugiu adus în Masivul Parâng, la cota 2.480 metri

1020

Un refugiu montan a fost amplasat, vineri, cu ajutorul unui elicopter, în Munții Parâng la aproapre 2.500 de metri altitudine.

„Astăzi am reușit să finalizăm montarea unui refugiu sub Vârful Parâng. Este situat într-una dintre cele mai înalte zone din țară, amplsat la 2.480 de metri altitudine. A fost transportat pe munte cu ajutorul unui elicopter. Am avut mici probleme, pentru că am mai încercat de două ori să îl montăm, însă nu am putut din cauza vântului puternic”, a declarat Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Salvamont Hunedoara.

Refugiul achiziționat de Consiliul Județean Hunedoara va fi ancorat în zilele următoare, pentru a putea fi utilizat în caz de nevoie, de cei care urcă pe traseele montane.

Masivul Parâng este principala atracţie turistică a amatorilor de excursii care ajung în Valea Jiului. Cel mai înalt vârf al masivului, Parângul Mare, are 2.519 metri. Peştera Muierilor, de pe valea Râului Galbena, şi Peştera Polovragi, de pe valea râului Olteţ, completează numărul atracţiilor turistice din zonă, alături de staţiunea Parâng.

FOTO: Salvamont Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


One thought on “Refugiu adus în Masivul Parâng, la cota 2.480 metri

  1. Gheorghe

    Felicitari . Acum ar trebui demontat refugiul Carja care este deja in pericol de a se prabusi ! 🙁

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.