Recursul foștilor edili ai Hunedoarei, în septembrie la ÎCCJ

preludiu hadaRecursul declarat de foștii edili ai Hunedoarei Ovidiu Hada și Robert Dan, precum și cel al foștilor angajați ai Primăriei Ioan Țiplea și Daniela Căpâlnă va începe abia în data de 18 septembrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Și tatăl fostului primar a făcut recurs, el primind în acest dosar o amendă penală de 15.000 de lei. Recurs au declarat și procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba Iulia. Dosarul a fost judecat pe fond de către Curtea de Apel Alba Iulia. În decembrie 2013, instanța i-a condamnat pe fiecare dintre cei 4 inculpați la câte 5 ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 10 ani, urmând să plătească în solidar și peste 700.000 de lei Consiliului Local Hunedoara, care s-a constituit parte civilă în proces. Pentru că Hada, Dan, Țiplea și Căpâlnă fuseseră deja condamnați definitiv în alt dosar, instanța a decis contopirea pedepselor. Abia după trei luni, Curtea de Apel Alba Iulia a motivat sentința, astfel că dosarul a putut ajunge la Înalta Curtea de Casație și Justiție, pentru judecarea recursului. Cei patru sunt încarcerați încă din octombrie 2013, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat la pedepse cu închisoarea pentru fapte de corupție.

Vă reamintim că Ovidiu Hada, Robert Dan, Ioan Țiplea și Daniela Căpâlnă au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, complicitate la fapte de corupție, abuz în serviciu în legătură cu încheierea în mod nelegal a unor achiziții publice, în două dosare. Unul dintre procese a început în iunie 2011 și s-a finalizat printr-o sentință definitivă în octombrie 2013. Celălalt – demarat în februarie 2011 a fost încheiat pe fond abia în decembrie 2013.

Pe de altă parte, fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, i-a reclamat la Parchet pe procurorii care s-au ocupat de dosarele sale. Pentru că aceștia au fost găsiți nevinovați, Hada a făcut plângere la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar instanța va analiza cererea fostului primar în data de 11 iunie.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!