Reclamația unui deținut, care nu a vrut să împartă celula cu colegul acuzat că e homosexual

Vasile, un condamnat de 47 de ani, de la Penitenciarul Bârcea Mare – Deva, a chemat în judecată administraţia închisorii, după ce a fost avertizat pentru comportament discriminatoriu. Incidentul a avut loc după ce în camera de detenţie în care acesta dormea, a fost adus un alt condamnat, pe care Vasile l-a bănuit de comportament homosexual.

„Condamnatul este încarcerat în Penitenciarul Bârcea Mare Deva unde execută o pedeapsă privativă de libertate. El s-a opus să fie introdus în camera de detenţie un alt deţinut pe motiv că acesta ar avea o altă orientare sexuală (homosexual) şi astfel de persoane nu sunt văzute prea bine printre deţinuţi, încălcând astfel dispoziţiile Legii privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, motiv pentru care a fost sancţionat cu <<avertisment>>. Condamnatul a formulat plângere împotriva măsurii de sancţionare, precizând că agentul din tura de noapte l-a introdus forţat pe acel deţinut în camera în care era şi el cazat, fără să ţină cont de rugăminţile sale. Totodată a precizat că angajaţii penitenciarului i-au vorbit urât şi s-au purtat necuviincios, când el a insistat ca să-i găsească deţinutului un alt loc sau să-l transfere pe el într-o altă cameră de detenţie, încercând să-şi justifice apoi comportamentul avut şi deviind discuţia la problema legată de spaţiul camerelor de deţinere, spaţiu pe care-l apreciază ca fiind foarte mic, astfel că nu doreşte să-l împartă cu astfel persoane, dar că nu are alte probleme cu ele”, se arată în dosarul soluţionat de Judecătoria Deva.

În faţa judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Vasile a recunoscut că s-a opus ca noul venit să fie cazat în aceeaşi cameră cu el din cauza comportamentului sexual deviant.

„De asemenea, petentul a afirmat că în timpul turei de noapte desfăşurate anterior, în camera sa de detenţie a mai fost introdusă o persoană cu un comportamentului sexual deviant, care nu a fost acceptat în alte camere de cazare şi din această cauză el, personal, se consideră discriminat. Petentul a învederat că se consideră personal discriminat de comportamentul acestor deţinuţi care în timpul nopţii întreţin relaţii sexuale, dar nu consideră că i-a  discriminat pe aceştia, ci, dimpotrivă, atunci când a putut, chiar i-a ajutat. Condamnatul a confirmat că, ulterior, ambii deţinuţi menţionaţi au fost mutaţi în alte camere de detenţie din cadrul secţiei”, se arată în dosar.

Susţinerile lui Vasile nu au fost confirmate de probele dosarului şi instanţa a apreciat plângerea formulată ca fiind neîntemeiată. Nici Vasile nu a adus probe pentru a confirma aprecierile sale asupra comportamentului colegilor săi. Judecătorul i-a respins plângerea ca nefondată. În penitenciar deținuțilro le sunt interzise manifestările care aduc atingere demnității celorlalte persoane private de libertate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie