Reclamația unui deținut, care nu a vrut să împartă celula cu colegul acuzat că e homosexual

Vasile, un condamnat de 47 de ani, de la Penitenciarul Bârcea Mare – Deva, a chemat în judecată administraţia închisorii, după ce a fost avertizat pentru comportament discriminatoriu. Incidentul a avut loc după ce în camera de detenţie în care acesta dormea, a fost adus un alt condamnat, pe care Vasile l-a bănuit de comportament homosexual.

„Condamnatul este încarcerat în Penitenciarul Bârcea Mare Deva unde execută o pedeapsă privativă de libertate. El s-a opus să fie introdus în camera de detenţie un alt deţinut pe motiv că acesta ar avea o altă orientare sexuală (homosexual) şi astfel de persoane nu sunt văzute prea bine printre deţinuţi, încălcând astfel dispoziţiile Legii privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, motiv pentru care a fost sancţionat cu <<avertisment>>. Condamnatul a formulat plângere împotriva măsurii de sancţionare, precizând că agentul din tura de noapte l-a introdus forţat pe acel deţinut în camera în care era şi el cazat, fără să ţină cont de rugăminţile sale. Totodată a precizat că angajaţii penitenciarului i-au vorbit urât şi s-au purtat necuviincios, când el a insistat ca să-i găsească deţinutului un alt loc sau să-l transfere pe el într-o altă cameră de detenţie, încercând să-şi justifice apoi comportamentul avut şi deviind discuţia la problema legată de spaţiul camerelor de deţinere, spaţiu pe care-l apreciază ca fiind foarte mic, astfel că nu doreşte să-l împartă cu astfel persoane, dar că nu are alte probleme cu ele”, se arată în dosarul soluţionat de Judecătoria Deva.

În faţa judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Vasile a recunoscut că s-a opus ca noul venit să fie cazat în aceeaşi cameră cu el din cauza comportamentului sexual deviant.

„De asemenea, petentul a afirmat că în timpul turei de noapte desfăşurate anterior, în camera sa de detenţie a mai fost introdusă o persoană cu un comportamentului sexual deviant, care nu a fost acceptat în alte camere de cazare şi din această cauză el, personal, se consideră discriminat. Petentul a învederat că se consideră personal discriminat de comportamentul acestor deţinuţi care în timpul nopţii întreţin relaţii sexuale, dar nu consideră că i-a  discriminat pe aceştia, ci, dimpotrivă, atunci când a putut, chiar i-a ajutat. Condamnatul a confirmat că, ulterior, ambii deţinuţi menţionaţi au fost mutaţi în alte camere de detenţie din cadrul secţiei”, se arată în dosar.

Susţinerile lui Vasile nu au fost confirmate de probele dosarului şi instanţa a apreciat plângerea formulată ca fiind neîntemeiată. Nici Vasile nu a adus probe pentru a confirma aprecierile sale asupra comportamentului colegilor săi. Judecătorul i-a respins plângerea ca nefondată. În penitenciar deținuțilro le sunt interzise manifestările care aduc atingere demnității celorlalte persoane private de libertate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!         ”Comorile naturii” 2019. Elevi din 20 de localităţi s-au întrecut în cunoştinţe despre ariile protejate         VORBE, NU FAPTE! Protest cetăţenesc în Sântandrei, la „Zebra Morții”. Un an de când CJ Hunedoara a trâmbiţat un giratoriu care n-a mai apărut         DUPĂ 12 ANI DE CONTROVERSE Spitalul Judeţean se extinde cu un spaţiu care a stârnit dispute         ADMINISTRAȚIE Ministrul de Interne, interesat de sănătatea prefectului de Hunedoara         Peste 350 de metri cubi de lemn au fost confiscați de jandarmi în 2019         Apel pentru deschiderea de urgență a Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Indicatorul care poate crea o confuzie fatală, ultimul văzut de șoferul mort în accident după ce a circulat pe contrasens         Accident grav în Deva, pe o trecere de pietoni         O elevă a pus Poliția pe drumuri, pentru a-și aduce iubitul înapoi         Interlopi reținuți după ce au intrat peste un tânăr pentru a-l obliga să achite o datorie         Cinematograful Flacăra s-a închis         Tânăr judecat după ce a bătut crunt un polițist         Asfalt pe noua șosea din Masivul Parâng         ACCIDENT MORTAL. Gestul fatal al unui șofer care a greșit intrarea pe DN7         Camion lăsat fără 300 de litri de motorină de un tânăr         Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Boz a fost resfințită         PALATUL VICTORIA. Cine sunt miniștrii Guvernului Orban         Siegfried Mureşan, un hunedorean pentru Guvernul Europei