Recidivistul care a ucis o tânără în Hunedoara, adus în fața instanței. Ce au decis magistrații

653

Cristian Stănciulescu a fost prezentat, marţi, instanţei Tribunalului Hunedoara, de către procurori, cu propunere de prelungire a arestării preventive.Recidivistul în vârstă de 27 de ani este anchetat pentru omor calificat, după ce şi-a ucis iubita.

„Tribunalul Hunedoara a admis propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi, în consecinţă, a prelungit măsura arestării preventive a inculpatului Cristian Stănciulescu, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei municipiului Deva, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22 septembrie 2020 şi până la data de 21 octombrie 2020, inclusiv. Respinge cererile de revocare a măsurii arestării preventive, respectiv de înlocuire a acesteia cu măsura preventivă a arestului la domiciliu formulate de apărătorul inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, la data de 15 septembrie 2020”, a informat Tribunalul Hunedoara.

În 24 iulie, Cristian Stănciulescu a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, după ce cu o zi în urmă şi-a omorât iubita în vârstă de 22 de ani. Crima, săvârşită pe fondul geloziei, a avut loc într-o locuinţă de pe Strada I.L. Caragiale, din cartierul O.M., la câteva sute de metri de sediul Poliţiei municipiului Hunedoara. Bărbatul şi-a înjunghiat victima cu un cuţit de vânătoare, lovind-o în piept şi în spate, cu o forţă care i-a cauzat moartea aproape instantanee. Practic, susţin surse din anchetă, i-ar fi găurit trupul fetei de 22 de ani. Imediat, Stănciulescu a ieşit din apartament plin de sânge. „Trezit” după gestul criminal, ar fi încercat să îşi pună capăt vieţii, tăindu-se cu cuţitul în zona gâtului. În faţa blocului, un jandarm care se afla în zonă, în timpul liber, l-a imobilizat şi l-a predat autorităţilor.

„Din primele cercetări, rezultă că fapta a fost comisă cu un cuţit de vânătoare, cu care autorul şi-a înjunghiat victima, iniţial, în zona toracică, după care, i-a mai aplicat, succesiv, încă trei lovituri de cuţit, în spate. Faptă care a cauzat decesul. Totodată, reţinem faptul că prezenta faptă, a fost comisă în stare de recidivă de către presupusul autor. Există date şi indicii, în sensul în care, fapta a fost comisă pe fondul consumului de substanţe interzise. După comiterea faptei, autorul a încercat să-şi curme viaţa, aplicându-şi o lovitură de cuţit, în zona gâtului. Însă, acest aspect nu a condus la decesul autorului, care a fost prezentat, înainte de reţinere, la medicii specialişti şi care au opinat, în sensul că poate fi reţinut, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol”, a declarat procurorul Gina Monica Cibian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Cristian Stănciulescu, zis Piu sau Carlos, rămas fără mamă la vârsta de 7 ani, este recidivist, iar în ultimii ani a fost condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni legate de traficul de droguri şi substanţe etnobotanice. De asemenea, în perioada în care era minor, a fost condamnat pentru o tâlhărie. Foştii săi apropiaţi îl cunosc ca fiind un tânăr dependent de droguri, cu un comportament ciudat, care îi trăda adesea dependenţa. De asemenea, spun că în trecut furniza substanţe etnobotanice unui număr mare de tineri. A avut mai multe condamnări, iar în închisoare s-a aflat sub tratament psihotrop, până în iulie 2019, când a fost eliberat din Penitenciarul Deva. Familia victimei a publicat o petiţie prin care solicită condamnarea pe viaţă a lui Cristian Stănciulescu, pentru uciderea iubitei sale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.