Recidivist condamnat pentru o tâlhărie urmată de moartea victimei

639

Magistrații Tribunalului Hunedoara au condamnat la 10 ani de închisoare un tânăr de 22 de ani, recidivist, acuzat că a tâlhărit un bărbat de 67 de ani, din Vulcan, iar acesta din urmă a murit în urma agresiunii. Sentința pronunțată de instanța din Deva nu este definitivă, putând fi contestată. Argyo Wilmuș a fost trimis în judecată pentru tâlhărie urmată de moartea victimei.

În 16 noiembrie 2020, pensionarul și un prieten al său au consumat de dimineață până seara băuturi alcoolice într-un bar din Vulcan. În acest timp, tânărul care se afla în preajma celor doi a observat faptul că vârstnicul avea asupra lui un portofel plin cu bani și a hotărât să îl jefuiască, profitând și de starea avansată de ebrietate a acestuia.

„Inculpatul, care fusese anterior în barul „Cromatic” și observase că victima avea asupra sa o sumă de bani, s-a apropiat în fugă de victimă și i-a sustras din buzunarul exterior al hainei, portofelul, iar când a încercat să fugă a fost prins de haină de victimă, însă inculpatul l-a lovit și s-a eliberat, după care a fugit. În urma loviturii, victima s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de trotuar și nu s-a mai ridicat”, se arată în dosar.

O ambulață l-a transportat pe bărbatul agresat la spital, însă câteva zile mai târziu, în urma rănii suferite la cap, a murit.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *