Recidivist condamnat după ce a abuzat o copilă de șapte ani

470

Judecătoria Orăştie a condamnat la 10 ani şi două luni de închisoare un tânăr de 26 de ani, arestat după ce a abuzat sexual o copilă în vârstă de şapte ani. În iulie 2020, Doinel B. fusese liberat condiţionat din închisoare după ce în 2018 fusese condamnat în două dosare.

El a primit atunci o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare, pentru act sexual cu un minor (victima fiind chiar sora mai mare a fetei de şapte ani) şi pentru tentativă de viol asupra unei vârstnice de 76 de ani. A fost eliberat din închisoare cu un rest de 426 de zile din pedeapsa primită.

În luna august a anului trecut, la scurt timp după ce a fost eliberat, recidivistul s-a prezentat la familia adolescentei, care locuieşte într-un sat din Munţii Orăştiei, şi le-a spus părinţilor fetei că îi va ajuta la culesul fructelor şi la treburile gospodăreşti, cerându-le să îl găzduiască pentru câteva zile.

Aceştia l-au găzduit, i-au dat îmbrăcăminte de lucru şi haine de schimb, iar în zilele următoare au fost împreună la lucru, la recoltat de fructe. În dimineaţa de 4 septembrie 2020, părinţii au plecat la cules de cartofi şi l-au lăsat pe tânăr cu fiii de 4 şi 11 ani şi cu fiica lor cea mică, de 7 ani.

Doinel a profitat de plecarea adulţilor şi a intrat peste fata de 7 ani în camera unde aceasta dormea şi a încercat să o abuzeze sexual. Iniţial, minora a reuşit să scape de acesta, refugiindu-se în apropierea cuşti celor doi câini ai familiei. Apoi a fugit într-o anexă a gospodăriei, dar a fost prinsă de inculpat şi agresată sexual.

La un moment dat, profitând de neatenţia tânărului, fata a reuşit să fugă şi să se ascundă într-un pod, unde a rămas până seara, când părinţii ei au sosit acasă. Între timp, tânărul a plecat de la locuinţa familiei care îl găzduise. Fetiţa a relatat părinţilor traumele prin care a trecut, iar în urma anchetei, două luni mai târziu, agresorul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru viol.

„În conformitate cu fişa de cazier judiciar actualizată, inculpatul a săvârşit infracţiunea în termenul de supraveghere după liberarea condiţionată. Instanţa reţine, totodată, împrejurările în care fapta a fost săvârşită, inculpatul locuind temporar împreună cu familia victimei, situaţie care sugerează o anumită apropiere de membrii familiei şi care i-a fost favorabilă în a rămâne singur cu minora în aceeaşi încăpere. De asemenea, venind la locuinţa părinţilor persoanei vătămate chiar dacă pentru a căuta de lucru, inculpatul a încălcat dispoziţiile sentinţei penale din 2019 pronunţate de către Judecătoria Orăştie, prin care i-au fost interzise de către instanţă mai multe drepturi prevăzute de art. 66 alin.1 Cod penal, între care acela de a se apropia de locuinţa numitei G.I. cealaltă fiică a acestora, care a avut calitatea de persoană vătămată în dosarul sus-menţionat”, se arată în motivarea sentinţei.

Instanţa a mai reţinut că, deşi a arătat că are cunoştinţă despre reacţiile sale incontrolabile pe fondul consumului de alcool, inculpatul a recunoscut că a băut o cantitate considerabilă de băuturi alcoolice în ziua comiterii faptei, declaraţie care este susţinută de declaraţiile persoanei vătămate şi ale martorilor. „Inculpatul a săvârşit în trecut şi alte fapte împotriva libertăţii şi integrităţii sexuale, denotând perseverenţă în comiterea acestui tip de infracţiuni”, se precizează în sentinţa Judecătoriei Deva. Aceasta poate fi contestată cu apel.

În 2018, Doinel a fost arestat după ce încercat să violeze o bătrână de 76 de ani, care îi era vecină. Femeia s-a opus, însă a ajuns în spital, în urma agresiunii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.