Recepția lucrărilor la noua șosea din Parâng, în septembrie

373

De trei ani, un tronson de 4,5 kilometri din Drumul Judeţean 709F, din Staţiunea montană Parâng, se află în şantier.

În locul drumului de munte care urcă spre zona alpină a masivului a fost construită o şosea.

Lucrările trebuiau finalizate la începutul acestui an, însă perioada de execuţie a proiectului a fost prelungită, pentru că, potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara, constructorii nu au putut deschide şantierul pe durata iernii, din cauza zăpezilor şi a temperaturilor negative de pe munte.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara susţin că în a doua parte a lunii septembrie, noua şosea ar putea fi recepţionată şi va putea fi utilizată de turişti în perioada iernii.

Drumul Judeţean 709 F leagă zona cabanelor de la poalele masivului Parâng de staţiile de coborâre ale celor două telescaune. Noua şosea cu o lungime de peste patru kilometri urcă până la cota 1.600 de metri, în staţiunea Parâng. Două tuneluri au fost construite pe şosea, pe sub pârtiile de schi din staţiune.

Pe lângă transformarea drumului de pământ într-o şosea montană, proiectul a prevăzut lărgirea părţii carosabile la patru metri şi construcţia a 4,5 kilometri de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 kilometri de ziduri de sprijin din beton şi ciment şi 2,5 kilometri de parapete de siguranţă.

Investiţia se ridică la aproape 20 de milioane de lei şi a fost derulată de Consiliul Judeţean Hunedoara, cu fonduri accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.