Realitatea de pe Cerna. Afacerile „de succes” ale Primăriei Hunedoara

Barul din parcul cedat de primărie pentru câteva băncuţe se modernizează

schiau

Localul „Park Place”, una din afacerile private „de succes”  făcute pe seama Primăriei Hunedoara, a intrat în modernizare. Barul a fost demolat şi va fi înlocuit de o berărie modernă, cu terasă. Mulţi hunedoreni contestă, şi în prezent, însă, modul în care fostul primar din Hunedoara a oferit pe tavă parcul şi terenul localului unui investitor privat.

Un businesss de-al lui Schiau

Terasa Park Place a fost în ultimii ani unul dintre cele mai populare localuri din Hunedoara, însă timpul a dus la degradarea ei. A început demolarea barului din parcul central al Hunedoarei, iar în următoarele luni, potrivit planurilor depuse la primărie, în parcul central va fi construită o berărie. La fel ca în cazul Parcului Corvin, pe care primăria l-a cedat unei firme private în anul 2005, fără să îi impună aproape nicio obligaţie, în urmă cu zece ani şi parcul central al Hunedoarei a fost dat în grija unui investitor privat, Ovidiu Crişan, printr-un contract de asociere considerat controversat de adversarii politici ai fostului primar din perioada 2004 – 2008, Nicolae Schiau.

Nicolae Schiau a fost mandatat să semneze contractul din partea primăriei, iar potrivit asocierii, firma T&O, administrată de consilierul local Ovidiu Crişan, avea dreptul să construiască localul, dar trebuia să întreţină parcul şi să îl doteze cu băncuţe şi balansoare, fără alte obligaţii.

Băncuţe şi măsuţe pentru parcul de 14.000 de metri pătraţi

Contractul de asociere, cu o valabilitate de 49 de ani, prevedea următoarele: „S.C. T&O Prodcom S.R.L. Hunedoara contribuie la asociaţie cu: toate bunurile şi serviciile necesare amenajării, pe terenul care face obiectul prezentului contract, a unei zone de agrement şi recreere pentru locuitorii municipiului Hunedoara, constând, cel puţin, în amplasarea a 20 de mese pentru şah, table, joc de cărţi, realizarea unui loc de joacă pentru copii cu toate dotările necesare, expoziţie permanentă de sculptură, realizată în colaborare cu artişti plastici, 20 băncuţe pentru odihnă, 10 balansoare cu acoperiş de policarbonat, amenajarea fântânilor arteziene existente, plantaţii de pomi, iluminarea spaţiului după o estetică deosebită.

După realizarea amenajării, S.C. T&O Prodcom S.R.L. Hunedoara va asigura dotarea, gestionarea şi exploatarea ei, cu grija unui bun proprietar. Municipiul Hunedoara prin Consiliul Local contribuie cu un aport în naturã, constând în dreptul de posesie şi folosinţă asupra terenului în suprafaţã de 13.965,136 metri pătraţi, situat în municipiul Hunedoara, delimitat de strada 22 Decembrie, Bulevardul Dacia, Bulevardul Corvin, rămânând proprietarul terenului adus în asociere. Terenul va fi pus la dispoziţia asociatului”, se arată în contractul semnat în 2005. (Daniel Guţă)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare