Razii în judeţul Hunedoara într-un dosar cu prejudiciu de 2,2 milioane de euro

57

Trei percheziţii au avut loc miercuri dimineaţă în judeţul Hunedoara, într-un dosar intrumentat de poliţiştii de la IPJ Alba cu un prejudiciu calculate la 2,2 milioane de euro.

razie mascati (2)În total, au fost efectuate 18 percheziţii la locuinţele și sediile mai multor persoane și societăți comerciale suspectate că au creat un prejudiciu de peste 2.200.000 de euro prin activități ilicite în domeniul transportului rutier de persoane. În judeţul Alba au avut loc 11 percheziţii, două au fost efectuate în Bihor, iar 3 în Hunedoara, dar au fost scotocite de oamenii legii şi sediile a două societăţi comerciale din judeţul Alba, ce au ca principal obiect de activitate transportul public de persoane. „Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că reprezentanții celor două societăţi comerciale de transport, persoane din Câmpeni şi Baia de Arieş, ar fi impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar daca persoanele beneficiare ale acestora, nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care în schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare”, spune oficialii IGPR. Activităţile ilicite au început în urmă cu patru ani pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, iar poliţiştii spun că, pentru sporirea veniturilor, suspecții ar fi colectat şi decontat în mod fraudulos cupoane statistice ale biletelor speciale pentru călătorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de război, pensionarilor şi persoanelor cu handicap. Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi infracţionale este estimat la 2.216.375 euro, adică 9.862.873 de lei. „Acţiunea a fost organizată pentru documentarea activităţii infracţionale a 24 de persoane dintre care 2 persoane juridice, cercetate într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul infracțiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, mai spun reprezentanţii IGPR. În urma acţiunii de miercuri dimineaţa, 17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.