Război pe Livezeni. Două primării îşi dispută în instanţă zona industrială a Petroşaniului

82

Prefectura Hunedoara a acţionat în instanţă Primăriile din Petroşani şi Aninoasa, după ce acestea nu au ajuns la o înţelegere pe cale amiabilă în ceea ce priveşte limitele teritoriale. Războiul se poartă pentru o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare de teren.

livezeniAdministraţia publică din Aninoasa a pus ochii pe zona Livezeni, o zonă tampon dintre cele două localităţi, unde sunt concentrate cele mai multe activităţi economice. Tocmai acest lucru le-a făcut cu ochiul edililor din Aninoasa, şi nu de azi – de ieri, ci de ceva vreme. Fosta conducere a administraţiei publice spunea chiar, la un moment dat, că, dacă ar reuşi să preia Livezeniul, ar scăpa de problemele financiare. Numai că Petroşaniul nu este dispus să renunţe la bucata de teren aducătoare de venituri, drept pentru care litigiul s-a mutat în instanţă. Prefectura Hunedoara este cea care  a chemat şa bară cele două primării, conform modificărilor aduse la Legea Cadastrului, care spun că, acolo unde administraţiile publice nu se înţeleg între ele, prefectura introduce acţiune în instanţă pentru rezolvarea situaţiei conflictuale. Aninoasa vrea bucata de teren până la podul Livezeni, dar nu există hărţi cadastrale care să le dea dreptate. Ei s-au luat după unele înscrisuri din Cartea Funciară unde apare şi menţiunea Iscroni. În acest dosar a fost depusă şi o expertiză, care ne este favorabilă”, a  declarat Adrian Negoe, Secretarul Primăriei Municipiului Petroşani. În acest dosar este aşteptat să se pronunţe şi Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care va avea un cuvânt greu în rezolvarea diferendului dintre cele două primării.

Zona disputată are aproape 20 de hectare, iar vechea administraţie publică din Aninoasa îşi făcea şi calculele economice. Edilii spuneau că, prin taxele impozitele ce ar reveni de pe urma agenţilor economici din Livezeni, bugetul localităţii s-ar dubla, dar conducerea Primăriei Petroşani nu este dispusă să renunţe la nici un petic de teren!

Procesul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar Prefectura a chemat în judecată ambele administraţii publice locale, respectiv Petroşani şi Aninoasa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *