Război pe Livezeni. Două primării îşi dispută în instanţă zona industrială a Petroşaniului

Prefectura Hunedoara a acţionat în instanţă Primăriile din Petroşani şi Aninoasa, după ce acestea nu au ajuns la o înţelegere pe cale amiabilă în ceea ce priveşte limitele teritoriale. Războiul se poartă pentru o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare de teren.

livezeniAdministraţia publică din Aninoasa a pus ochii pe zona Livezeni, o zonă tampon dintre cele două localităţi, unde sunt concentrate cele mai multe activităţi economice. Tocmai acest lucru le-a făcut cu ochiul edililor din Aninoasa, şi nu de azi – de ieri, ci de ceva vreme. Fosta conducere a administraţiei publice spunea chiar, la un moment dat, că, dacă ar reuşi să preia Livezeniul, ar scăpa de problemele financiare. Numai că Petroşaniul nu este dispus să renunţe la bucata de teren aducătoare de venituri, drept pentru care litigiul s-a mutat în instanţă. Prefectura Hunedoara este cea care  a chemat şa bară cele două primării, conform modificărilor aduse la Legea Cadastrului, care spun că, acolo unde administraţiile publice nu se înţeleg între ele, prefectura introduce acţiune în instanţă pentru rezolvarea situaţiei conflictuale. Aninoasa vrea bucata de teren până la podul Livezeni, dar nu există hărţi cadastrale care să le dea dreptate. Ei s-au luat după unele înscrisuri din Cartea Funciară unde apare şi menţiunea Iscroni. În acest dosar a fost depusă şi o expertiză, care ne este favorabilă”, a  declarat Adrian Negoe, Secretarul Primăriei Municipiului Petroşani. În acest dosar este aşteptat să se pronunţe şi Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care va avea un cuvânt greu în rezolvarea diferendului dintre cele două primării.

Zona disputată are aproape 20 de hectare, iar vechea administraţie publică din Aninoasa îşi făcea şi calculele economice. Edilii spuneau că, prin taxele impozitele ce ar reveni de pe urma agenţilor economici din Livezeni, bugetul localităţii s-ar dubla, dar conducerea Primăriei Petroşani nu este dispusă să renunţe la nici un petic de teren!

Procesul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar Prefectura a chemat în judecată ambele administraţii publice locale, respectiv Petroşani şi Aninoasa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști