Rata șomajului în județul Hunedoara

589

Mai puțin de 5.300 de șomeri erau, la sfârșitul lunii iunie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, arată reprezentanții instituției. Rata șomajului în județ era, la sfârșitul lunii iunie, de 3,08 la sută, în scădere față de luna precedentă.

„Din totalul de 5.289 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 2.502 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.787 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.742 șomeri provin din mediul rural și 3.547 sunt din mediul urban”, a informat AJOFM Hunedoara.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara, de 31 la sută, urmat de cei cu studii gimnaziale 25 la sută, iar 16 la sută au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 649 persoane foarte greu ocupabile, 1.469 greu ocupabile, 2.090 mediu ocupabile, iar 1.081 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a informat AJOFM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *