Rata șomajului, aproape 4 la sută în județul Hunedoara

522

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, la sfârșitul lunii martie erau înregistrați 6.634 șomeri în județul Huendoara, rata șomajului fiind de 3,88 %.

„Din totalul de 6.634 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 2.918 erau beneficiari de indemnizație de şomaj, iar 3.716 erau șomeri ne indemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.236 șomeri provin din mediul rural și 4.398 sunt din mediul urban”, a informat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 29 %, urmat de cei cu studii gimnaziale 25 %, iar 18 % au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii. Șomerii fără studii și cu nivel de studii primare reprezintă 17 % din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 8 %, iar cei cu învățământ postliceal sunt 3 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.013 persoane foarte greu ocupabile, 2.255 greu ocupabile, 2.255 mediu ocupabile, iar 1.111 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Hunedoara sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Hunedoara la adresa www.anofm.ro.

 

Comentarii FB

comentarii


TAG


2 thoughts on “Rata șomajului, aproape 4 la sută în județul Hunedoara

  1. Lenochka Voodrea

    Dacă ai pile,se rezolvă la APAPROD.Apropo, știe cineva ce studii are madam Budae?!?!?! Că CV nu are…

    Reply
  2. voodrea

    ajofm ul habar nu are cati oameni nu au loc de munca in realitate, institutia nu are habar cati cetateni nu sunt in evidentele lor. asa ca acest procent e cel putin incorect.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *