Rata infecțiilor cu noul coronavirus a depășit 3 la mie. Masca devine obligatorie în spațiile publice

1125

Brad a devenit, de sâmbătă, primul municipiu din judeţul Hunedoara, unde localnicii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice, a informat primarul Florin Cazacu.

„Rata infectărilor în municipiul Brad a ajuns astăzi 24 octombrie 2020, la 3,12 cazuri la mia de locuitori. În această situaţie, prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, se vor institui măsuri speciale de protecţie pentru sănătatea publică. Se va institui prin hotărâre purtarea obligatorie a măştii pe raza municipiului Brad inclusiv în spaţii deschise. Se va sista activitatea de interior în restaurante, cu excepţiile prevăzute de hotărârea CJSU. Şcolile vor trece la învăţământul online. Hotărârea CJSU Humedoara va fi adusă la cunoştinţa publică în cel mai scurt timp după adoptare, urmând ca aplicarea măsurilor să se facă de îndată după publicare. Trebuie să fim pe deplin responsabili pentru sănătatea publică a populaţiei comunităţii noastre”, a informat primarul municipiului Brad.

Potrivit celei mai recente informări a CJSU, peste 50 de localităţi hunedorene, cele mai multe din mediul rural, înregistrau o incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *