Răsturnare de situaţie: Se caută judecător pentru procesul dintre Vochiţoiu şi Avram

Haralambie Vochiţoiu vrea să scape de apelativul de „hoţ de apă” şi l-a acţionat în instanţă pe directorul SC ApaServ valea Jiului SA, Costel Avram, Numai că nu are cine să judece dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani.

salavdSe „caută” judecător care să analizeze cauza în care directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, este judecat pentru „acţiune în răspundere delictuală”, la plângerea formulată de senatorul Haralambie Vochiţoiu. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Petroşani, dar magistratul căruia i-a fost repartizat în mod aleatoriu a formulat cerere de abţinere, aprobată în Camera de Consiliutru a Judecătoriei. Iar asta înseamnă că judecarea cauzei mai aşteaptă până la găsirea altui magistrat căruia să îi fie repartizat dosarul şi care să nu formuleze, la rândul său, cerere de abţinere.

Haralambie Vochiţoiu, cel care a introdus acţiunea în instanţă, susţine că nu ştie motivele pentru care judecătorul de caz s-a abţinut. „Nici nu am ştiu că a fost termen, dar am încredere că totul va fi bine. Mi-am angajat un avocat care se ocupă de acest caz şi nu îmi doresc decât să plătească (n.r. Costel Avram) pentru prostiile lui”, a declarat senatorul de Valea Jiului.

Pe de altă parte, Costel Avram susţine că nici nu a ştiut că a fost acţionat în judecată. „Nu am cunoştinţă că aş avea vreun proces. Nu ştiu nimic. Dar, ceea ce am afirmat rămâne: Vochiţoiu este un hoţ”,a declarat directorul SC ApaServ Valea Jiului SA.

Scandalul dintre cei doi a debutat în urmă cu doi ani, în urma unuii control făcut de reprezentanţii ApaServ la SC Art Forest Company SRL, firmã controlatã de senatorul Haralambie Vochitoiu. Echipele de control au stabilit că societatea a fost branşatã ilegal la reţeaua de apã potabilã, aspect consemnat în procesul verbal de constatare nr. 129/ 24.09.2012 şi Nota de constatare din 24.09. 2012, încheiate în urma controlului efectuat de reprezentantii furnizorului de apã la punctul de lucru la firmei, din Livezeni. Cu ocazia respectivei verificãri s-a constatat existenţa unui by – pass ilegal executat pe reţeaua publicã de apã. Când echipa de control a ajuns la poarta firmei, angajaţii l-au sunat imediat pe Haralambie Vochiţoiu – care era consilier judeţean la vremea respectivã – şi, potrivit actelor oficiale ale ApaServ, „acesta s-a prezentat imediat la faţa locului şi nu a permis efectuarea controlului, motivat de faptul cã reprezentanţii societãţii noastre nu au prezentat delegaţii, deşi aceştia se legitimaserã cu legitimaţiile de serviciu”. Ulterior, dupã ce reprezentanţii ApaServ au venit cu delegaţiile, acestora li s-a permis sã efectueze controlul, iar prejudiciul calculat pentru racordul ilegal a fost de aproape 13.000 de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini