Raport preliminar al incendiului de pe calea ferată Simeria – Petroșani

Agenția de Investigare Feroviară Română – AGIFER a publicat raportul preliminar cu privire la incendiul din 25 ianuarie 2020, de pe magistrala feroviară Simeria – Petroșani, care a dus la mistuirea unei locomotive care tracta 40 de vagoane cisternă, goale în acel moment.
„La data de 25 ianuarie 2020 ora 23:50, trenul de marfă nr.80460 (aparținând operatorului de transport feroviar de marfă GRUP FEROVIAR ROMÂN SA), remorcat cu locomotiva EA 1012, a fost expediat din halta de mișcare Merișor către stația CFR Bănița. IDM (impiegatul de mișcare) din stația CFR Bănița a observat că trenul nr.80460 urcă greu și a solicitat mecanicului de locomotivă prin stația RER (radio-emisie-recepție) să comunice dacă sunt probleme deoarece a depășit timpul de mers. În jurul orei 23:48 mecanicul de locomotivă a avizat IDM din halta de mișcare Merișor (prin telefonul mobil) că s-a produs un incendiu la locomotivă și este necesară intervenția pompierilor militari. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, Detașamentul Petroșani”, arată raportul preliminar al AGIFER.


Incendiul a fost lichidat în patru ore. Nu s-au înregistrat victime, dar locomotiva a fost distrusă aproape în totalitate. „Conform evaluării efectuate de pompierii militari ai Detașamentului Petroșani din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, la locomotiva EA1012, ca urmare a arderii, au fost avariate: cabina de la postul 1 cu interiorul ars în totalitate; părțile laterale ale carcasei locomotivei arse în procent de 80%; geamurile sparte, acoperișul deformat aproximativ 80%; boghiurile prezintă urme pronunțate de încălzire și elementele de cauciuc arse”, arată raportul AGIFER. Circulația feroviară a fost oprită pe sectorul unde s-a produs incendiul până la repunerea în funcțiune a liniilor de contact. Pe tronsonul de la intrarea în Bănița, viteza maximă de circulație a trenurilor este de 40 de kilometri pe oră.
O comisie de investigare va stabili condițiile de producere, cauzele, factorii favorizanți și eventualele recomandări de siguranță ce se impun pentru îmbunătățirea siguranței feroviare, în urma incendiului, iar concluziile vor face obiectul Raportului de Investigare Final, informează AGIFER.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”