Răfuiala din cartierul Grigorescu

Un conflict prelungit a izbucnit între mai multe familii de romi mutate în noile blocuri de locuințe sociale din Deva și vechii locatari ai caselor din împrejurimi.

Românii se plâng că sunt agresați și deranjați de noii veniți, în timp ce familiile de romi acuză discriminarea. Peste 70 de familii locuiesc în două blocuri de locuințe sociale ridicate în cartierul Grigorescu din municipiul Deva și date în folosință în primăvara anului 2018.Familiile care dețin gospodării în vecinătatea noilor clădiri au reclamat o mulțime de incidente. Cel mai recent dintre ele, petrecut la sfârșitul săptâmânii trecute, a iscat un scandal uriaș. O femeie susține că a fost amenințată și agresată de romii din blocurile sociale, strânși în număr mare la poarta ei, după ce fiul ei ar fi lovit fără să vrea o copilă de etnie romă. Poliția a intervenit în ajutorul acesteia, însă conflictul nu s-a încheiat.

Florin Oancea, primarul Devei, susține că bor fi luate măsuri drastice față de localnicii care nu respectă normele de conviețuire în blocurilesociale. Contractele acestora vor fi reziliate.

„Aici există o stare de nemulţumire care durează de multă vreme şi se tot amplifică şi care ţine, în special, de relaţiile dintre oameni.
Aceste nemulţumiri au ajuns în ultimele zile aproape de un punct critic şi am considerat că este de datoria mea, ca primar al Devei, să acţionez pentru a aplana o stare conflictuală care tindea să degenereze. Doresc să fie foarte clar pentru toată lumea: Starea de lucruri din cartierul Grigorescu, aşa cum se prezintă astăzi, nu este normală! Şi voi acţiona pentru intrarea în normalitate! Începând de joi, 4 iulie, voi lua prima măsură: ştim cine sunt recalcitranţii care generează conflicte în cartier, i-am identificat şi le reziliem contractele de închiriere pentru apartamentele din blocurile sociale!  Există vorba bună, am avut răbdare, dar dacă văd că nu se poate, aplicăm legea. Le reziliem contractele şi îi evacuăm pe cei care nu au înţeles că trebuie să respecte normele de convieţuire civilizată în societate.  Legea este clară în acest sens şi o aplicăm, fără nicio discuţie!”, susține primarul Florin Oancea.


Cele 60 de garsoniere şi 12 apartamente din clădirile de locuinţe sociale construite în cartierul Grigorescu, din Deva, au fost date, la începutul lunii aprilie 2018, în folosinţa noilor proprietari. Blocurile, cu apartamente de 57 mp şi garsoniere de 58 mp, au fost construite pe structură metalică (stâlpi şi grinzi metalice), cu închideri exterioare din panouri tip sandwich, acoperiş cu învelitoare metalică şi tâmplărie exterioară din PVC cu geam termopan şi beneficiază şi de amenajări exterioare – iluminat, alei pietonale şi carosabile, spaţiu de joacă pentru copii şi zone verzi, a informat Primăria Deva. Au un regim de înalţime P+3E şi beneficiază de spaţii comune, atât la parter, cât şi la etaj (balcoane tip lojă, holuri şi casa scării, spaţii pentru contoarele electrice, centrala termică, depozitat biciclete), precum şi de instalaţii pentru interfon, TV, telefon, antenă şi Internet. Locatarii plătesc chirii lunare de 50 de lei pentru garsoniere și 90 de lei pentru apartamente.

Alte două blocuri sociale, onstruite în aceeași zonă, vor fi date în folosință în perioada următoare, aici urmând să fie mutate zeci de familii de romi din „Porcărie”, o zonă rău famată a Devei.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna