PSD, MAI RĂU CA PCR. Vladimir Brilinsky, bun numai la export pentru guvernarea roşie

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite, s-a interesat de Vladimir Brilinsky, în recenta  sa vizită de la Deva. Cei doi se ştiau din mai 2017, când diplomatul american a vizitat Sarmizegetusa Regia. Klemm a rămas copleşit de frumuseţea monumentului UNESCO şi de ghidajul făcut de Nunu, căruia i-a trimis ulterior o scrisoare de mulţumire în care spune că România îi va aprecia eforturile. Ei bine, România PSD-istă l-a dat pe Brilinsky afară de la Regia, ca şi cum l-ar fi dat afară din propria lui viaţă…

 

 

Câţi pesedişti aflaţi vremelnic pe funcţii sus-puse în judeţul Hunedoara se pot lăuda, ca Vladimir Brilinsky, că revederea cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost una prietenească, emoţionantă? Vă spunem noi: niciunul! Chiar dacă diplomatul american a mai fost oaspete în acest judeţ, niciun demnitar nu făcut ceva demn de ţinut minte. Probabil de aceea nici memoria colectivă nu-şi va mai aminti de ei după ce vor dispărea de la Putere.

The Sun Also Rises (Fiesta)

Un moment surpriză, în afara programului oficial al ambasadorului SUA l-a reprezentat reîntâlnirea cu Vladimir Brilinsky, administratorul demis al Sarmizegetusei Regia. A fost o întâlnire mai puţin protocolară, cald, ca între oameni care au ceva în comun. Cei doi se cunoscuseră la precedenta vizită a ambasadorului în capitala dacică, atunci când acesta a rămas profund impresionat de lucrurile aflate în preajma ruinelor de la Sarmizegetusa. Ca dovadă, în 15 mai 2017, la puţin timp după ce vizitase monumentul, Hans Klemm i-a scris lui Vladimir Brilinsky o scrisoare în care îi mulţumeşte sincer pentru ghidajul oferit la monument şi pentru eforturile sale de a păstra Sarmizegetusa Regia pentru generaţiile următoare. Crescut şi educat într-o cultură a democraţiei autentice, diplomatul american se arăta convins că “patria” îi va fi recunoscătoare lui Brilinsky.

To Have and Have Not (A avea și a nu avea)

“Vă rugăm să acceptaţi aprecierea mea pentru timpul pe care mi l-aţi acordat săptămâna trecută în a-mi arăta Sarmizegetusa. De-a lungul timpului văzusem imagini cu Sarmizegetusa, însă nimic nu se poate compara cu faptul de a fi acolo şi de a experimenta “pe viu”. Este un loc cu adevărat special, demn de conservare. Explicaţiile dvs. despre istoria site-ului au contat foarte mult la înţelegerea semnificaţiei sale. Eforturile dvs. de conservare au ajutat la păstrarea culturii şi istoriei bogate a României pentru generaţiile următoare. Cu siguranţă, ţara dvs. apreciază foarte mult contribuţiile dvs.”, îi scria Hans Klemm lui Nunu.

Ţara aceea de care vorbeşte ambasadorul e acum încălecată de demnitari care stau sub steag cu mâna pe inimă şi cu tot sufletul la buzunar. Pentru ei istoria se scrie numai în conturile bancare. Când vor descăleca, când patria îşi va recăpăta demnitatea, vorbele ambasadorului nu au cum să nu se confirme.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia