PSD, MAI RĂU CA PCR. Vladimir Brilinsky, bun numai la export pentru guvernarea roşie

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite, s-a interesat de Vladimir Brilinsky, în recenta  sa vizită de la Deva. Cei doi se ştiau din mai 2017, când diplomatul american a vizitat Sarmizegetusa Regia. Klemm a rămas copleşit de frumuseţea monumentului UNESCO şi de ghidajul făcut de Nunu, căruia i-a trimis ulterior o scrisoare de mulţumire în care spune că România îi va aprecia eforturile. Ei bine, România PSD-istă l-a dat pe Brilinsky afară de la Regia, ca şi cum l-ar fi dat afară din propria lui viaţă…

 

 

Câţi pesedişti aflaţi vremelnic pe funcţii sus-puse în judeţul Hunedoara se pot lăuda, ca Vladimir Brilinsky, că revederea cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost una prietenească, emoţionantă? Vă spunem noi: niciunul! Chiar dacă diplomatul american a mai fost oaspete în acest judeţ, niciun demnitar nu făcut ceva demn de ţinut minte. Probabil de aceea nici memoria colectivă nu-şi va mai aminti de ei după ce vor dispărea de la Putere.

The Sun Also Rises (Fiesta)

Un moment surpriză, în afara programului oficial al ambasadorului SUA l-a reprezentat reîntâlnirea cu Vladimir Brilinsky, administratorul demis al Sarmizegetusei Regia. A fost o întâlnire mai puţin protocolară, cald, ca între oameni care au ceva în comun. Cei doi se cunoscuseră la precedenta vizită a ambasadorului în capitala dacică, atunci când acesta a rămas profund impresionat de lucrurile aflate în preajma ruinelor de la Sarmizegetusa. Ca dovadă, în 15 mai 2017, la puţin timp după ce vizitase monumentul, Hans Klemm i-a scris lui Vladimir Brilinsky o scrisoare în care îi mulţumeşte sincer pentru ghidajul oferit la monument şi pentru eforturile sale de a păstra Sarmizegetusa Regia pentru generaţiile următoare. Crescut şi educat într-o cultură a democraţiei autentice, diplomatul american se arăta convins că “patria” îi va fi recunoscătoare lui Brilinsky.

To Have and Have Not (A avea și a nu avea)

“Vă rugăm să acceptaţi aprecierea mea pentru timpul pe care mi l-aţi acordat săptămâna trecută în a-mi arăta Sarmizegetusa. De-a lungul timpului văzusem imagini cu Sarmizegetusa, însă nimic nu se poate compara cu faptul de a fi acolo şi de a experimenta “pe viu”. Este un loc cu adevărat special, demn de conservare. Explicaţiile dvs. despre istoria site-ului au contat foarte mult la înţelegerea semnificaţiei sale. Eforturile dvs. de conservare au ajutat la păstrarea culturii şi istoriei bogate a României pentru generaţiile următoare. Cu siguranţă, ţara dvs. apreciază foarte mult contribuţiile dvs.”, îi scria Hans Klemm lui Nunu.

Ţara aceea de care vorbeşte ambasadorul e acum încălecată de demnitari care stau sub steag cu mâna pe inimă şi cu tot sufletul la buzunar. Pentru ei istoria se scrie numai în conturile bancare. Când vor descăleca, când patria îşi va recăpăta demnitatea, vorbele ambasadorului nu au cum să nu se confirme.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților