Protestul minerilor din Valea Jiului continuă. Ce revendicări au oamenii

Minerii din Valea Jiului, nemulțumiți că nu și-au primit salariile restante, din 15 februarie, continuă și luni protestul. Peste 70 de ortaci au rămas în subteranul Minei Lupeni, iar 10 dintre ei au anunțat că intră în greva foamei până când banii le vor intra în conturi, potrivit liderului de sindicat Alin Sân, citat de presa locală din Valea Jiului.

Alți peste 200 de oameni de la toate cele patru exploatări miniere din Valea Jiului (Petroșani, Lonea, Livezeni și Lupeni) s-au strâns, de luni dimineață, în curtea Complexului Energetic Hunedoara, din Petroșani. Ei protestează față de neplata restanțelor salariale și cer prin reprezentanții lor demisia directorul CEH, Samuel Dioane.

Protestul minerilor din Lupeni a început miercuri, când peste 80 de oameni au refuzat să mai iasă din mină, nemulţumiţi de faptul că salariile, care trebuiau virate în conturile lor în data de 15 februarie nu le-au fost acordate. Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara şi ai Guvernului României în teritoriu le-au promis că până în data de 26 februarie îşi vor primi salariile, însă oamenii nu au renunţat la grevă.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului