Proteste la minele din Valea Jiului

Un protest spontan a avut loc, miercuri dimineață, la minele Livezeni și Lupeni, din Valea Jiului. Angajații exploatărilor miniere au refuzat intrarea în șut, acuzând că nu și-au primit salariile, din cauza faptului că societatea Complexul Energetic Hunedoara, aflată în insolvență, se confruntă cu probleme materiale grave.

„Nu ni s-au livrat banii de pe luna trecută. Ni s-a spus că pe 25-26 ar putea să intre. Dar sunt probleme pentru că avem și noi bănci de plătit, avem copii la școală și e destul de urât. S-a mai întâmplat 2-3 zile, dar acum e prea de tot. Trebuia să luăm banii din 15 și ni s-a promis că or să ni se bage în cont pe data de 25 – 26. E cam mult”, a declarat un miner de la Livezeni, citat de Gazeta de Dimineață. „Dimineață la ora 5.00 m-au chemat la Livezeni să vorbim cu dumnealor. Vor să știe data exactă când se vor vira salariile. Le-am explicat care e situația, deși am avut și ieri o întâlnire cu dumnealor, le-am explicat și astăzi situația foarte grea prin care trece compania și posibilitatea prin care pot să fie plătite salariile în următoarele trei luni`, a declarat Cristian Roșu, administrator special al Complexului Energetic Hunedoara, potrivit Gazeta de Dimineață.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, s-a întâlnit, miercuri, cu reorezentanții minerilor în Valea Jiului și i-a informat pe angajații din minele Livezeni, Vulcan, Lupeni și Lonea că salariile e vor fi plătite până în 26 februarie. „Toate solicitările și problemele minerilor, discutate în aceste ore în Valea Jiului, vor fi transmise chiar în această după-amiază guvernului României”, a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

Foto: Prefectura Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!