Proteste anti-restricții urmate de amenzi în județul Hunedoara

14 acțiuni de protest au avut loc în această săptămână în orașele din județul Hunedoara, la care manifestanții și-au arătat nemulțumirea față de restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii viruslui Covid 19.

Au fost mitinguri în Deva, Hunedoara, Petroșani, Lupeni, Orăștie, Călan, la care jandarmii hunedoreni au asigurat măsurile de ordine publică.

„La acțiunile de protest ce au avut loc zilele trecute nu s-au înregistrat incidente. Pentru încălcarea normelor legale în cadrul manifestațiilor de protest, la data de 30 martie 2021 au fost comunicate un număr de 25 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare de 7.000 lei. Ulterior până la data întocmirii acestui comunicat au mai fost identificate un număr de 36 de persoane, pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 lei”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara.

Pe timpul stării de alertă, numărul maxim de persoane care pot participa la adunări publice, mitinguri și demonstrații, este de 100 persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă, a informat IJJ Hunedoara.

Foto: Protest la Deva / captură Youtube

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului