Protest pentru sporuri la Spitalul Municipal Vulcan

Deşi legislaţia permite, bugetul este insuficient. Aceasta este concluzia care s-a desprins în urma discuţiilor generate de protestul spontan al unor angajaţi de la Spitalul Municipal Vulcan.

IMG_20140528_100625Aproximativ 30 de angajaţi de la Spitalul Municipal Vulcan au protestat, miercuri, nemulţumiţi de faptul că, deşi legea permite,  zilele de sâmbătă, duminică sau de sărbătorile legale nu sunt plătite cu spor de 100%. Printre cei care şi-au exprimat nemulţumirea s-au aflat şi infirmiere sau spălătorese, al căror salariu nu depăşeşte minimum pe economie.

„În Consiliu de Administraţie s-a aprobat reîntregirea acelor sporuri care ne-au fost diminuate anul trecut în martie, dar ne confruntăm cu plata zilelor de sâmbătă, duminică, sărbători legale care, în sistemul de sănătate se plătesc cu un spor de 100%. La spitalul nostru se aplică ordonanţa  103, care spune că aceste zile sunt plătite cu libere, deşi noi avem un alt statut. Noi trebuie să asigurăm continuitatea în muncă, deci fetele sunt obligate să vină şi sâmbăta şi duminica. Am primit o grămadă de adrese de la ITM, DSP, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, în care se spune că această ordonanţă nu este aplicabilă în sistemul de sănătate, noi având o lege specială, Legea 284 şi de aici intervin diferenţierile”, a declarat Veronica Popescu, lider de sindicat la Spitalul Municipal Vulcan.  Pe de altă parte, conducerea spitalului spune că se caută soluţii pentru rezolvarea acestei doleanţe, dar bugetul este insuficient. „Salariaţii au vrut să cunoască exact situaţia noastră, de ce nu se pot plăti sâmbetele şi duminicile, iar după o discuţie furtunoasă toată lumea a înţeles care este situaţia financiară a spitalului. Le-am spus că de la 1 mai am întregit sporurile şi că este important pentru toată lumea ca sporurile să le dăm şi vom căuta soluţii pe viitor ca să suportăm şi sâmbetele şi duminicile. Le-am promis că vom căuta soluţii în aşa fel să plătim cu paşi mărunţi prima dată o sâmbătă sau o duminică, apoi două, până când veniturile financiare se vor redresa. Să vedem şi ce contractări vom face cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a declarat Cristina Baleia, manager Spitalul municipal Vulcan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei