Protest pentru sporuri la Spitalul Municipal Vulcan

Deşi legislaţia permite, bugetul este insuficient. Aceasta este concluzia care s-a desprins în urma discuţiilor generate de protestul spontan al unor angajaţi de la Spitalul Municipal Vulcan.

IMG_20140528_100625Aproximativ 30 de angajaţi de la Spitalul Municipal Vulcan au protestat, miercuri, nemulţumiţi de faptul că, deşi legea permite,  zilele de sâmbătă, duminică sau de sărbătorile legale nu sunt plătite cu spor de 100%. Printre cei care şi-au exprimat nemulţumirea s-au aflat şi infirmiere sau spălătorese, al căror salariu nu depăşeşte minimum pe economie.

„În Consiliu de Administraţie s-a aprobat reîntregirea acelor sporuri care ne-au fost diminuate anul trecut în martie, dar ne confruntăm cu plata zilelor de sâmbătă, duminică, sărbători legale care, în sistemul de sănătate se plătesc cu un spor de 100%. La spitalul nostru se aplică ordonanţa  103, care spune că aceste zile sunt plătite cu libere, deşi noi avem un alt statut. Noi trebuie să asigurăm continuitatea în muncă, deci fetele sunt obligate să vină şi sâmbăta şi duminica. Am primit o grămadă de adrese de la ITM, DSP, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, în care se spune că această ordonanţă nu este aplicabilă în sistemul de sănătate, noi având o lege specială, Legea 284 şi de aici intervin diferenţierile”, a declarat Veronica Popescu, lider de sindicat la Spitalul Municipal Vulcan.  Pe de altă parte, conducerea spitalului spune că se caută soluţii pentru rezolvarea acestei doleanţe, dar bugetul este insuficient. „Salariaţii au vrut să cunoască exact situaţia noastră, de ce nu se pot plăti sâmbetele şi duminicile, iar după o discuţie furtunoasă toată lumea a înţeles care este situaţia financiară a spitalului. Le-am spus că de la 1 mai am întregit sporurile şi că este important pentru toată lumea ca sporurile să le dăm şi vom căuta soluţii pe viitor ca să suportăm şi sâmbetele şi duminicile. Le-am promis că vom căuta soluţii în aşa fel să plătim cu paşi mărunţi prima dată o sâmbătă sau o duminică, apoi două, până când veniturile financiare se vor redresa. Să vedem şi ce contractări vom face cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a declarat Cristina Baleia, manager Spitalul municipal Vulcan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni