Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

ddddPeste 600 de angajaţi de pe platforma Chimica Orăştie au întrerupt marţi dimineaţă lucrul în semn de protest faţă de decizia patronatului de a le reduce considerabil primele, contrar angajamentelor asumate prin contractul colectiv de muncă.

TEXT: Nicoleta Pârva

Cu doar o săptămână înainte de Crăciun, aceştia au fost anunţaţi că, în loc de 400 de lei, cât prevede contractul colectiv de munca, vor primi 100 de lei drept primă de sărbători. Salariaţii care au venit în această dimineaţă în schimbul unu, au întrerupt lucrul, în semn de protest. „Ieri am primit adresele prin care, reprezentanţii societăţii ne anunţau că, în urma analizei situaţiei financiare, la acest moment, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, societatea va oferi prime angajaţilor sub formă de tichete cadou, în cuantum de 100 de lei net, în loc de 400 de lei cât prevede contractul colectiv de muncă”, a declarat Nicolae Martin, preşedintele Sindicatului Plastor.

Mai mult decât atât, salariile nu le-au mai fost mărite de ani de zile, iar condiţiile de muncă sunt absolut inumane. „Fac naveta, iar restul de plată pe luna aceasta a fost de 217 lei, naveta mea costă 220 de lei, cum o să fac rost de bani”, a spus un angajat. „Avem şi noi copii, şi ei aşteaptă să vină Moş Crăciun. Ce cadou să le luăm, dacă salariile sunt mici, şi acum nici prime nu am mai primit”, a declarat un alt salariat.

Angajaţii sunt decişi să meargă până la capăt pentru a-şi primi drepturile, şi spun că vor începe lucrul, doar în momentul în care patronatul le va acorda prima întreagă, respectiv de 400 de lei. Reprezentanţii societăţii au refuzat să stea de vorbă cu presa.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

  1. Alx

    Cum isi bat astia joc de oameni.Chimica Orastie daca ar avea directori buni ar putea sa fie primii din tara.lipsesc contractele adevarate.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului