Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

ddddPeste 600 de angajaţi de pe platforma Chimica Orăştie au întrerupt marţi dimineaţă lucrul în semn de protest faţă de decizia patronatului de a le reduce considerabil primele, contrar angajamentelor asumate prin contractul colectiv de muncă.

TEXT: Nicoleta Pârva

Cu doar o săptămână înainte de Crăciun, aceştia au fost anunţaţi că, în loc de 400 de lei, cât prevede contractul colectiv de munca, vor primi 100 de lei drept primă de sărbători. Salariaţii care au venit în această dimineaţă în schimbul unu, au întrerupt lucrul, în semn de protest. „Ieri am primit adresele prin care, reprezentanţii societăţii ne anunţau că, în urma analizei situaţiei financiare, la acest moment, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, societatea va oferi prime angajaţilor sub formă de tichete cadou, în cuantum de 100 de lei net, în loc de 400 de lei cât prevede contractul colectiv de muncă”, a declarat Nicolae Martin, preşedintele Sindicatului Plastor.

Mai mult decât atât, salariile nu le-au mai fost mărite de ani de zile, iar condiţiile de muncă sunt absolut inumane. „Fac naveta, iar restul de plată pe luna aceasta a fost de 217 lei, naveta mea costă 220 de lei, cum o să fac rost de bani”, a spus un angajat. „Avem şi noi copii, şi ei aşteaptă să vină Moş Crăciun. Ce cadou să le luăm, dacă salariile sunt mici, şi acum nici prime nu am mai primit”, a declarat un alt salariat.

Angajaţii sunt decişi să meargă până la capăt pentru a-şi primi drepturile, şi spun că vor începe lucrul, doar în momentul în care patronatul le va acorda prima întreagă, respectiv de 400 de lei. Reprezentanţii societăţii au refuzat să stea de vorbă cu presa.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Protest la Chimica Orăştie! Le-au diminuat prima de Crăciun cu 75 la sută

  1. Alx

    Cum isi bat astia joc de oameni.Chimica Orastie daca ar avea directori buni ar putea sa fie primii din tara.lipsesc contractele adevarate.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin