Protest în stradă la Hidrocontrucţia

Zeci de muncitori de la Hidrocontrucţia, care lucrează în Valea Jiului şi-au cerut, luni, banii la poarta întreprinderii, la intrarea pe Defileu Jiului.

protest.hidroOamenii spun că sunt restanţe mai mari de o lună şi jumătate şi se tem că nu îşi vor mai încasa salariile mai ales că lucrările sunt la final. În acelaşi timp se plâng de lipsa echipamentelor de lucru necesare, în condiţiile în care numai în ultimele luni au murit deja 3 muncitori.

„Trei oameni au murit de la noi în ultimele 3 luni. Cerem să ni se dea dreptul nostru, că şi aşa ne riscăm viaţa pentru un pumn de mărunţiş”, a spus unul dintre protestatari.

De asemenea, un alt muncitor spune că nu mai primesc decât un pumn „de mărunt” şi chiar şi aşa cu întârziere.

„Suntem aici că nu ne-am primit salariile de o lună şi jumătate. Tot ne mint, că nu au bani. Avem salarii mici acum, după ce ne-au tăiat sporul de subteran, că am terminat lucrarea de pe Defileu şi acum lucrăm la şanţuri în Lonea sau la Vulcan. Maxim 800 de lei luăm”, spune bărbatul. În plus, aceştia au reclamat şi lipsa echipamentelor de protecţie. „Ştiţi că nici mănuşi nu ne-au dat? Lucrăm 10 sau 11 ore pe zi şi nici 8 nu ne plătesc”, susţin oamenii.

Starea de spirit a muncitorilor a fost influenţată şi de zvonurile cărora lucrările ar fi fost prost gestionate şi acum nu mai sunt bani. Chiar dacă au protestat zeci de minute, nimeni din conducerea societăţii nu a venit să vorbească cu ei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit