Protest în stradă la Hidrocontrucţia

55

Zeci de muncitori de la Hidrocontrucţia, care lucrează în Valea Jiului şi-au cerut, luni, banii la poarta întreprinderii, la intrarea pe Defileu Jiului.

protest.hidroOamenii spun că sunt restanţe mai mari de o lună şi jumătate şi se tem că nu îşi vor mai încasa salariile mai ales că lucrările sunt la final. În acelaşi timp se plâng de lipsa echipamentelor de lucru necesare, în condiţiile în care numai în ultimele luni au murit deja 3 muncitori.

„Trei oameni au murit de la noi în ultimele 3 luni. Cerem să ni se dea dreptul nostru, că şi aşa ne riscăm viaţa pentru un pumn de mărunţiş”, a spus unul dintre protestatari.

De asemenea, un alt muncitor spune că nu mai primesc decât un pumn „de mărunt” şi chiar şi aşa cu întârziere.

„Suntem aici că nu ne-am primit salariile de o lună şi jumătate. Tot ne mint, că nu au bani. Avem salarii mici acum, după ce ne-au tăiat sporul de subteran, că am terminat lucrarea de pe Defileu şi acum lucrăm la şanţuri în Lonea sau la Vulcan. Maxim 800 de lei luăm”, spune bărbatul. În plus, aceştia au reclamat şi lipsa echipamentelor de protecţie. „Ştiţi că nici mănuşi nu ne-au dat? Lucrăm 10 sau 11 ore pe zi şi nici 8 nu ne plătesc”, susţin oamenii.

Starea de spirit a muncitorilor a fost influenţată şi de zvonurile cărora lucrările ar fi fost prost gestionate şi acum nu mai sunt bani. Chiar dacă au protestat zeci de minute, nimeni din conducerea societăţii nu a venit să vorbească cu ei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *