Protest în stradă la Hidrocontrucţia

Zeci de muncitori de la Hidrocontrucţia, care lucrează în Valea Jiului şi-au cerut, luni, banii la poarta întreprinderii, la intrarea pe Defileu Jiului.

protest.hidroOamenii spun că sunt restanţe mai mari de o lună şi jumătate şi se tem că nu îşi vor mai încasa salariile mai ales că lucrările sunt la final. În acelaşi timp se plâng de lipsa echipamentelor de lucru necesare, în condiţiile în care numai în ultimele luni au murit deja 3 muncitori.

„Trei oameni au murit de la noi în ultimele 3 luni. Cerem să ni se dea dreptul nostru, că şi aşa ne riscăm viaţa pentru un pumn de mărunţiş”, a spus unul dintre protestatari.

De asemenea, un alt muncitor spune că nu mai primesc decât un pumn „de mărunt” şi chiar şi aşa cu întârziere.

„Suntem aici că nu ne-am primit salariile de o lună şi jumătate. Tot ne mint, că nu au bani. Avem salarii mici acum, după ce ne-au tăiat sporul de subteran, că am terminat lucrarea de pe Defileu şi acum lucrăm la şanţuri în Lonea sau la Vulcan. Maxim 800 de lei luăm”, spune bărbatul. În plus, aceştia au reclamat şi lipsa echipamentelor de protecţie. „Ştiţi că nici mănuşi nu ne-au dat? Lucrăm 10 sau 11 ore pe zi şi nici 8 nu ne plătesc”, susţin oamenii.

Starea de spirit a muncitorilor a fost influenţată şi de zvonurile cărora lucrările ar fi fost prost gestionate şi acum nu mai sunt bani. Chiar dacă au protestat zeci de minute, nimeni din conducerea societăţii nu a venit să vorbească cu ei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru