Protest în fața Prefecturii, după blocajul prelungit de la Termocentrala Mintia

603

Zeci de oameni au protestat, joi, în faţa Palatului Administrativ din Deva, sediu al Prefecturii Judeţului Hunedoara şi al Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru că Termocentrala Mintia este oprită de trei săptămâni, iar mii de familii din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură în locuinţe.

Protestul a fost organizat de Sindicatul „Solidaritatea”, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, iar printre participanţi s-au aflat angajaţi ai termocentralei.

Oamenii s-au plâns că în cele 21 de zile care au trecut de la oprirea funcţionării termocentralei din vecinătatea Devei, conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi reprezentanţii Guvernului României nu au găsit soluţii pentru repornirea lor.

În acest timp, circa 20.000 de deveni nu au avut apă şi căldură în locuinţe, iar peste 4.000 de elevi şi preşcolari, de la unităţile de învăţământ lăsate fără agent termic, au rămas acasă.

„Este o situaţie pe care nu o putem tolera. Dacă la început am văzut că era vorba de lipsa de cărbune, ne-am dat seama pe parcurs că se încearcă, de fapt, dărâmarea Termocentralei Mintia şi predarea ei către un investitor privat. Termocentrala Mintia este viabilă. Avem proiecte pe următorii trei ani care arată că putem funcţiona pe profit, cu condiţia să ne despărţim de partea minieră. A fost un fiasco încercarea de a se ascunde subvenţia pe cărbune, care să fie acoperită din profitul unei termocentrale”, susţine Cristian Iştoc, liderul de sindicat de la „Solidaritatea”.

Reprezentanţii protestatarilor au solicitat ca prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, să vină în faţa lor pentru a-i prezenta nemulţumirile, însă din informaţiile pe care le-au primit, acesta s-ar fi aflat într-o altă întâlnire.

Foto: zhd.ro

Comentarii FB

comentarii




2 thoughts on “Protest în fața Prefecturii, după blocajul prelungit de la Termocentrala Mintia

 1. David Cristian Simion

  Așa au făcut PNL-isti și de a lungul istoriei,( l-au dat jos pe Cuza, l-au dat jos pe Antonescu și pe urmă l-au omorât, au tras în țăranii din 1907 ). Și pe urmă l-au adus pe Carol 1 , 2, pe Mihai 1 și apoi pe președintele Klaus Iohannis cu care am ajuns mai rău decât pe vremea lui Constantin Tănase și Nicolae Ceaușescu. Așa a vrut Romania.

  Reply
 2. Nicolae

  Presedinte PNL , Primar PNL , prim ministru PNL , Ministru PNL director CEH PNL , Director Mintia PNL – Ce nu este in regula ?
  O fi greaua mostenire a guvernului Orban ? 🙂 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.