Protest împotriva dejecțiilor provenite din ferma de porci de la marginea Orăștiei

Peste 150 de localnici din Orăștie au participat la un miting în fața Prefecturii județului Hunedoara, în care au reclamat mirosurile insuportabile care împânzesc orașul, provenite de la dejecțiile unor ferme de porci din vecinătatea municipiului.

„Scopul acestui miting este de a trage un semnal de alarmă instituțiilor statului, să își facă treaba, pentru a diminua, pe cât posibil mirosul care persistă de ani de zile asupra Orăștiei, de la aceste ferme de porci care deversează dejecțiile pe terenurile din jurul orașului”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul Orăștiei, cel care a organizat protestul. Acesta a precizat că scopul protestului nu este închiderea celor trei ferme de porci din zona Orăștiei, ci determinarea acestora să respecte legea, astfel încât mirosurile insuportabile de care se plâng localnicii să fie stopate.

Nemulțumirile oamenilor din Orăștie vizează, în principal, activitatea unei ferme de porci din Turdaș (SC Landbruk SRL), cea mai mare din județul Hunedoara, care este acuzată că aruncă dejecțiile provenite de la animale pe câmp. Anul trecut, societatea a fost amendată cu 30.000 de lei de Garda de Mediu Hunedoara, pentru că nu avea autorizație integrată de mediu și autorizație de funcționare. Ulterior, ea a obținut autorizațiile.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit