Protest împotriva dejecțiilor provenite din ferma de porci de la marginea Orăștiei

Peste 150 de localnici din Orăștie au participat la un miting în fața Prefecturii județului Hunedoara, în care au reclamat mirosurile insuportabile care împânzesc orașul, provenite de la dejecțiile unor ferme de porci din vecinătatea municipiului.

„Scopul acestui miting este de a trage un semnal de alarmă instituțiilor statului, să își facă treaba, pentru a diminua, pe cât posibil mirosul care persistă de ani de zile asupra Orăștiei, de la aceste ferme de porci care deversează dejecțiile pe terenurile din jurul orașului”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul Orăștiei, cel care a organizat protestul. Acesta a precizat că scopul protestului nu este închiderea celor trei ferme de porci din zona Orăștiei, ci determinarea acestora să respecte legea, astfel încât mirosurile insuportabile de care se plâng localnicii să fie stopate.

Nemulțumirile oamenilor din Orăștie vizează, în principal, activitatea unei ferme de porci din Turdaș (SC Landbruk SRL), cea mai mare din județul Hunedoara, care este acuzată că aruncă dejecțiile provenite de la animale pe câmp. Anul trecut, societatea a fost amendată cu 30.000 de lei de Garda de Mediu Hunedoara, pentru că nu avea autorizație integrată de mediu și autorizație de funcționare. Ulterior, ea a obținut autorizațiile.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie