Protest împotriva dejecțiilor provenite din ferma de porci de la marginea Orăștiei

302

Peste 150 de localnici din Orăștie au participat la un miting în fața Prefecturii județului Hunedoara, în care au reclamat mirosurile insuportabile care împânzesc orașul, provenite de la dejecțiile unor ferme de porci din vecinătatea municipiului.

„Scopul acestui miting este de a trage un semnal de alarmă instituțiilor statului, să își facă treaba, pentru a diminua, pe cât posibil mirosul care persistă de ani de zile asupra Orăștiei, de la aceste ferme de porci care deversează dejecțiile pe terenurile din jurul orașului”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul Orăștiei, cel care a organizat protestul. Acesta a precizat că scopul protestului nu este închiderea celor trei ferme de porci din zona Orăștiei, ci determinarea acestora să respecte legea, astfel încât mirosurile insuportabile de care se plâng localnicii să fie stopate.

Nemulțumirile oamenilor din Orăștie vizează, în principal, activitatea unei ferme de porci din Turdaș (SC Landbruk SRL), cea mai mare din județul Hunedoara, care este acuzată că aruncă dejecțiile provenite de la animale pe câmp. Anul trecut, societatea a fost amendată cu 30.000 de lei de Garda de Mediu Hunedoara, pentru că nu avea autorizație integrată de mediu și autorizație de funcționare. Ulterior, ea a obținut autorizațiile.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.