Protest CFR pe ruta MC Donalds – Prefectura Hunedoara

hunedoara protest cfrUn grup de angajaţi şi foşti lucrători ai Căilor Ferate Române s-au strâns marţi în faţa gării din Deva, pentru a protesta pentru că au fost privaţi de mai multe drepturi, în ultimii ani. Oamenii s-au plâns că au salarii mici şi că, în cazuul pensionarilor, că statul român a decis tăierea din beneficiile pe care le aveau.

Protestul ceferiştilor a început marţi, în jurul orei 15:00, în faţa localului MC Dondalds din zona gării municipiului Deva. Aproximativ 20 de angajaţi ai CFR, dar şi foşti lucrători din sistemul feroviar şi-au dat întâlnire pentru a mărşălui pe străzile Devei, nemulţumiţi de măsurile luate în ultimii ani de statul român, în privinţa celor care au lucrat în sistemul feroviar. Liderul protestatarilor a fost Barbu Bărbulescu, un mecanic CFR din Simeria. Potrivit acestuia, revendicările ceferiştilor sunt legate de creşterea salariilor, încetarea disponibilizărilor şi restabilirea unor beneficii de care în anii trecuţi angajaţii şi pensionarii din sistem. Foştii lucrători ai CFR s-au plâns că statul le-a tăiat numărul de călătorii gratuite de care beneficiau, de la 24 călătorii pe an, la numai şase călătorii.

Înainte de mărşălui pe străzile Devei, ceferiştii i-au aşteptat câteva zeci de minute pe colegii lor din Simeria, care urmau să sosească în gară, însă aceştia nu au mai venit. Au pornit spre Prefectură Hunedoarei, cu steaguri şi lozinci, în zgomotul megafonului la care s-au auzit cântece patriotice şi versuri ironice la adresa guvernanţilor. În faţa instituţiei, manifestanţii au mai rămas pentru a asculta discursul mobilizator al iniţiatorului acţiunii, însă nu pentru mult timp. În cele din urmă, revendicările lor au ajuns la prefect, iar ceferiştii au părăsit zona, îndreptându-se fiecare spre alte locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj