Protest CFR pe ruta MC Donalds – Prefectura Hunedoara

hunedoara protest cfrUn grup de angajaţi şi foşti lucrători ai Căilor Ferate Române s-au strâns marţi în faţa gării din Deva, pentru a protesta pentru că au fost privaţi de mai multe drepturi, în ultimii ani. Oamenii s-au plâns că au salarii mici şi că, în cazuul pensionarilor, că statul român a decis tăierea din beneficiile pe care le aveau.

Protestul ceferiştilor a început marţi, în jurul orei 15:00, în faţa localului MC Dondalds din zona gării municipiului Deva. Aproximativ 20 de angajaţi ai CFR, dar şi foşti lucrători din sistemul feroviar şi-au dat întâlnire pentru a mărşălui pe străzile Devei, nemulţumiţi de măsurile luate în ultimii ani de statul român, în privinţa celor care au lucrat în sistemul feroviar. Liderul protestatarilor a fost Barbu Bărbulescu, un mecanic CFR din Simeria. Potrivit acestuia, revendicările ceferiştilor sunt legate de creşterea salariilor, încetarea disponibilizărilor şi restabilirea unor beneficii de care în anii trecuţi angajaţii şi pensionarii din sistem. Foştii lucrători ai CFR s-au plâns că statul le-a tăiat numărul de călătorii gratuite de care beneficiau, de la 24 călătorii pe an, la numai şase călătorii.

Înainte de mărşălui pe străzile Devei, ceferiştii i-au aşteptat câteva zeci de minute pe colegii lor din Simeria, care urmau să sosească în gară, însă aceştia nu au mai venit. Au pornit spre Prefectură Hunedoarei, cu steaguri şi lozinci, în zgomotul megafonului la care s-au auzit cântece patriotice şi versuri ironice la adresa guvernanţilor. În faţa instituţiei, manifestanţii au mai rămas pentru a asculta discursul mobilizator al iniţiatorului acţiunii, însă nu pentru mult timp. În cele din urmă, revendicările lor au ajuns la prefect, iar ceferiştii au părăsit zona, îndreptându-se fiecare spre alte locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă