Protest CFR pe ruta MC Donalds – Prefectura Hunedoara

hunedoara protest cfrUn grup de angajaţi şi foşti lucrători ai Căilor Ferate Române s-au strâns marţi în faţa gării din Deva, pentru a protesta pentru că au fost privaţi de mai multe drepturi, în ultimii ani. Oamenii s-au plâns că au salarii mici şi că, în cazuul pensionarilor, că statul român a decis tăierea din beneficiile pe care le aveau.

Protestul ceferiştilor a început marţi, în jurul orei 15:00, în faţa localului MC Dondalds din zona gării municipiului Deva. Aproximativ 20 de angajaţi ai CFR, dar şi foşti lucrători din sistemul feroviar şi-au dat întâlnire pentru a mărşălui pe străzile Devei, nemulţumiţi de măsurile luate în ultimii ani de statul român, în privinţa celor care au lucrat în sistemul feroviar. Liderul protestatarilor a fost Barbu Bărbulescu, un mecanic CFR din Simeria. Potrivit acestuia, revendicările ceferiştilor sunt legate de creşterea salariilor, încetarea disponibilizărilor şi restabilirea unor beneficii de care în anii trecuţi angajaţii şi pensionarii din sistem. Foştii lucrători ai CFR s-au plâns că statul le-a tăiat numărul de călătorii gratuite de care beneficiau, de la 24 călătorii pe an, la numai şase călătorii.

Înainte de mărşălui pe străzile Devei, ceferiştii i-au aşteptat câteva zeci de minute pe colegii lor din Simeria, care urmau să sosească în gară, însă aceştia nu au mai venit. Au pornit spre Prefectură Hunedoarei, cu steaguri şi lozinci, în zgomotul megafonului la care s-au auzit cântece patriotice şi versuri ironice la adresa guvernanţilor. În faţa instituţiei, manifestanţii au mai rămas pentru a asculta discursul mobilizator al iniţiatorului acţiunii, însă nu pentru mult timp. În cele din urmă, revendicările lor au ajuns la prefect, iar ceferiştii au părăsit zona, îndreptându-se fiecare spre alte locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României