Promisiuni pentru sala de sport a Liceului industrial din Hunedoara

955

De peste un deceniu, sala de sport a Liceului „Matei Corvin” din Hunedoara a rămas închisă.

În 2008 a intrat în şantier, dar lucrările de renovare finanţate printr-un proiect derulat de Compania Naţională de Investiţii au fost abandonate în anul următor, după ce specialiştii în construcţii ar fi constatat defecte la nivelul structurii de rezistenţă, apărute în timp, în decursul exploatării construcţiei, cât şi din faza de execuţie, în special la nivelul gradenelor, defecte mult mai ample decât s-au putut constata prin vizualizare, înainte de începerea lucrărilor. Între timp, au fost executate lucrări parţiale de instalaţii sanitare, demontări instalaţii electrice vechi, reparaţii tencuieli, înlocuiri tâmplărie metalică existentă cu tâmplărie PVC şi geam termopan etc. cu fonduri de la bugetul de stat.

Sala de sport a rămas închisă până în prezent, în căutarea unor soluţii de continuare a investiţiei, care impuneau refacerea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Primăria Hunedoara a anunţat, marţi, că lucrările vor fi reluate.

„Compania Naţională de Investiţii (CNI SA), organismul care realizează programe de investiţii în cadrul „Programului national de construcţii de interes public sau social” cu finanţare de la bugetul naţional, a avizat favorabil studiul de fezabilitate privind consolidarea, reabilitarea, extinderea şi dotarea sălii de sport a Colegiului Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara. Proiectul „Consolidare, reabilitare, extindere şi dotare sală de sport Colegiul Tehnic Matei Corvin, municipiul Hunedoara, str. Victoriei nr. 17, judeţul Hunedoara (actualul Liceu Tehnologic Matei Corvin)” are o valoare totală de 10.243.967 lei (TVA inclus), adică 2.151.596,73 de euro. Investiţia se va realiza prin Programul „Consolidare şi Reabilitare Săli de Sport existente, construite înainte de anul 2000”, subprogramul Săli de sport”, au informat reprezentanţii primăriei.

Municipiul Hunedoara a întocmit şi a pus la dispoziţia CNI Studiul de Fezabilitate în vederea alocării de fonduri necesare realizării acestui obiectiv de investiţie. Sala de sport va avea 150 de locuri, o suprafaţă de joc de 40 m x 20 m, pentru practică sportivă competiţională handbal, tenis, volei şi baschet precum şi competiţii de minifotbal, un regim de înălţime: parter (9,96m) + demisol (2,45m), dimensiuni: 48,5 m x 27,6 m şi o înălţime maximă: 15 metri.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.