PROIECT Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara

Modernizarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara va costa peste 9 milioane de lei, cu tot cu TVA. Proiectul este la stadiul realizării expertizei tehnice, audit energetic, DALI și alte avize necesare.

Pentru implementarea acestui program investițional, Consiliul Județean Hunedoara a semnat un acord de asociere cu Consiliul Local Hunedoara.

Reprezentanții CJ Hunedoara au prezentat marți toate etapele proiectului parcurse până la această oruă. Astfel, în data de 31.08.2018, prin Hotărârea nr. 202, s-a aprobat asocierea între Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local al Municipiului Hunedoara în scopul reabilitării Casei de Cultură din Hunedoara.

În perioada 14.09.2018 – 17.09.2018 s-a semnat contractul de asociere între Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local al Municipiului Hunedoara în scopul reabilitării Casei de Cultură din Hunedoara.

Prin HOTĂRÂREA nr 227/2018, în 24 septembrie s-a aprobat nota conceptuală și tema de proiectare pentru obiectivul ”Reabilitare Casa de Cultură din Municipiul Hunedoara” întocmite de Primăria Municipiului Hunedoara.

Conform notei conceptuale si a temei de proiectare întocmite, reabilitarea imobilului va avea ca rezultat final aducerea clădirii la un nivel estetic și funcțional cât mai actual, în baza legislației în vigoare. Astfel, conform proiectului, lucrările de modernizare vor avea drept scop asigurarea unor condiții moderne de desfășurare a activitaților culturale și de divertisment, îndeplinirea condițiilor de Securitate la Incendii, realizarea instalațiior de mecanica scenei și sonorizare, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, înlocuirea ușilor interioare și exterioare, modernizarea birourilor și a grupurilor sanitare, revizuirea instalațiilor electrice de iluminat și dotarea cu corpuri de iluminat, asigurarea unui climat adecvat de încălzire și ventilație, reabilitarea finisajelor interioare și exterioare, prevederea unor draperii pentru închiderea golurilor de pe lateralele sălii de la parter, dispozitive desfumare, montarea unor scaune tip fotolii pentru sala de la etaj specifice sălilor de spectacole, ținandu-se cont la proiectare de investițiile din fonduri publice realizate în anii anteriori.

În 09.10.2018 au fost alocate fondurile necesare achiziției expertizei tehnice, au fost întocmite caietele de sarcini, iar în data de 10.10.2018 a demarat procedura de achiziție, care s-a desfășurat în 2 etape, fără a fi adjudecată însă.

A fost întocmit referatul pentru aprobarea fondurilor necesare pentru expertiză tehnică, audit energetic, DALI și avize. După aprobarea documentului în data de 26.10.2018, a fost demarată procedura de achiziție.

În data de 05.12.2018 s-a semnat contractul cu societatea S.C DELTA DUMAR PROIECT SRL, ordinul de începere fiind dat în data de 06.12.2018, pentru o durată de 60 de zile, spun reprezentanții CJ Hunedoata Valoarea contractului cu S.C DELTA DUMAR PROIECT SRL este de 138.040 lei TVA inclus.

Valoarea pentru realizarea obiectivului de investiție este estimată la 9.321.841,2 lei TVA inclus, din care C+M are o valoare estimată de 6.696.320,4 lei TVA inclus.

Finanțarea va fi suportată din bugetul Consiliului Județean Hunedoara și din bugetul Consiliului Local al Municipiului Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției