Procesul celor cinci violatori ai unei eleve de 11 ani ajunge la Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia va soluționa cererea de revizuire a dosarului privind violarea de către cinci bărbați a unei eleve din județul Hunedoara, la aproape zece ani de la comiterea faptelor. Între timp, victima acum în vârstă de 20 de ani a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului un proces împotriva statului român, în care a reclamat că autorii infracțiunilor au primit pedepse prea mici.

Judecătoria Deva și-a declinat competența de soluționare a dosarului în care o tânără din județul Hunedoara, solicită revizuirea sentinței primite de patru adolescenți și un bărbat de 52 de ani, care au abuzat-o sexual în vremea în care aceasta avea doar 11 ani. Curtea de Apel Alba Iulia va soluționa dosarul, depus în instanță după ce victima a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului un proces împotriva statului român, în care a reclamat că autorii infracțiunilor au primit pedepse mici în raport cu gravitatea faptelor comise.

În 2008, eleva în vârstă de 11 ani a fost abuzată sexual în repetate rânduri de patru adolescenţi şi de un bărbat de 52 de ani, iar magistraţii l-au condamnat pe agresor la doar patru ani de închisoare, în timp adolescenții nu au primit pedepse cu închisoarea. Cazul a scos la iveală amănunte înfiorătoare din viaţa victimei. „Din august 2008 până în decembrie 2008, bărbatul a tras-o cu forţa de lângă prietenele sale, a dus-o într-o baracă şi a violat-o, punându-i mâna la gură pentru a o împiedica să strige după ajutor. Ea a declarat Poliţiei că a fost agresată sexual în împrejurări similare de alţi patru copii ai vecinilor. Fata a rămas însărcinată şi în cele din urmă a avut un avort. Ea a declarat mai târziu Poliţiei că nu a făcut acuzaţiile după primul viol, deoarece i-a fost ruşine şi pentru că bărbatul de 52 de ani a ameninţat-o că o va bate dacă va spune cuiva (…) Cu toate că suspectul adult a fost condamnat pentru act sexual cu un minor, el nu a fost condamnat pentru viol, deoarece nu a fost detectat niciun semn de violenţă pe corpul fetei, iar instanţa a creditat mărturia suspecţilor că fata a acţionat provocator şi a iniţiat sexul.”, se arată în dosarul înaintat Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Victima a susţinut că existenţa unor legi care au lăsat deschisă posibilitatea ca un copil de 11 ani să poată avea consimţământul pentru un act sexual cu un bărbat de 52 ani au dus la eşecul statului de a respecta obligaţia de a întreprinde măsuri pentru a proteja integritatea ei şi viaţa privată a cetăţenilor săi în conformitate cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. CEDO a admis plângerea şi a obligat statul român la despăgubiri în valoare de 9.790 de euro, se arată în informarea CEDO.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani