Proces pentru terenuri deținute în urmă cu peste 100 de ani

143

La Judecătoria Brașov începe un proces mai puțin obișnuit în care este chemată în judecată Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului de către Primăria Predeal. Obiectul litigiului sunt unele terenuri pe care administrația publică le-ar fi deținut cu peste 100 de ani în urmă și pe care le vrea înapoi.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brașov în luna decembrie a anului trecut, dar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13 iunie 2018. Practic, Primăria Predeal vorbește despre niște terenuri care acum mai bine de 100 de ani s-au aflat în proprietatea Societãtii Anonime Române pentru Exploatarea Minelor de Cãrbuni Petroșani, iar acum consideră că, legal, continuatorul activității acesteia este SNIMVJ.

Este vorba despre cinci terenuri în suprafață de câteva sute de metri pătrați și care s-ar afla într-o zonă foarte bună a localității, iar de aici și interesul pentru acestea.

În procesul cu SNIMVJ se află și Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, – de fapt principalul chemat în judecată în această cauză neobișnuită. – Continuarea in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *