Probleme pe cea mai spectaculoasă șosea din Munții Orăștiei

Cei 20 de kilometri ai drumului care leagă, prin munți, comunele Boșorod și Orăștioara de Sus, urcând la aproape 1.000 de metri altitudine în satul Târsa, au fost modernizați pe bucăți în ultimii patru ani. Cel mai recent a fost turnat asfaltul pe tronsonul de 4,5 kilometri rămas din DC 57E Boșorod – Târsa, rămânând de realizat lucrările de consolidare a versantului.

Șoseaua urcă abrupt prin pădure, până la marginea satului Târsa, de unde se ramifică în două sectoare: unul traversează satul și se oprește în apropiere de Poiana Omului, despre care se spune că a fost locul unde a murit regele Decebal, iar celălalt coboară prin pădure, spre Costești, până la poalele Cetății Dacice.

Ambele drumuri care se unesc pe creastă oferă senzații tari șoferilor, însă nu sunt lipsite de pericole. Alunecările de teren și scurgerile de pe versanți au produs  pagube pe traseu, însă drumul spectaculos din Munții Orăștiei a rămas accesibil. Cea mai afectată porțiune este sectorul dintre Costești și Târsa, unde porțiuni din versant cu tot cu copaci s-au prăbușit peste șosea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare