Probleme pe cea mai spectaculoasă șosea din Munții Orăștiei

Cei 20 de kilometri ai drumului care leagă, prin munți, comunele Boșorod și Orăștioara de Sus, urcând la aproape 1.000 de metri altitudine în satul Târsa, au fost modernizați pe bucăți în ultimii patru ani. Cel mai recent a fost turnat asfaltul pe tronsonul de 4,5 kilometri rămas din DC 57E Boșorod – Târsa, rămânând de realizat lucrările de consolidare a versantului.

Șoseaua urcă abrupt prin pădure, până la marginea satului Târsa, de unde se ramifică în două sectoare: unul traversează satul și se oprește în apropiere de Poiana Omului, despre care se spune că a fost locul unde a murit regele Decebal, iar celălalt coboară prin pădure, spre Costești, până la poalele Cetății Dacice.

Ambele drumuri care se unesc pe creastă oferă senzații tari șoferilor, însă nu sunt lipsite de pericole. Alunecările de teren și scurgerile de pe versanți au produs  pagube pe traseu, însă drumul spectaculos din Munții Orăștiei a rămas accesibil. Cea mai afectată porțiune este sectorul dintre Costești și Târsa, unde porțiuni din versant cu tot cu copaci s-au prăbușit peste șosea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 3.000 de tone de păcură vor încălzi municipiul Brad         Drumul spre cetatea dacică Piatra Roșie a fost asfaltat         Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO         Nedeie în Ținutul Pădurenilor. Cea mai frumoasă sărbătoare a pădurenilor a animat satul Lelese         Cuplul criminal care a jefuit o casă de amanet din Hunedoara scapă de condamnare. Procesul va fi reluat         Bărbat tâlhărit pe o alee din Deva         Tânăr acuzat de tâlhărie         Accident rutier pe șoseaua Hațeg – Hunedoara         Zona de agrement Râușor va avea rețea de apă și canalizare