Probleme pe cea mai spectaculoasă șosea din Munții Orăștiei

Cei 20 de kilometri ai drumului care leagă, prin munți, comunele Boșorod și Orăștioara de Sus, urcând la aproape 1.000 de metri altitudine în satul Târsa, au fost modernizați pe bucăți în ultimii patru ani. Cel mai recent a fost turnat asfaltul pe tronsonul de 4,5 kilometri rămas din DC 57E Boșorod – Târsa, rămânând de realizat lucrările de consolidare a versantului.

Șoseaua urcă abrupt prin pădure, până la marginea satului Târsa, de unde se ramifică în două sectoare: unul traversează satul și se oprește în apropiere de Poiana Omului, despre care se spune că a fost locul unde a murit regele Decebal, iar celălalt coboară prin pădure, spre Costești, până la poalele Cetății Dacice.

Ambele drumuri care se unesc pe creastă oferă senzații tari șoferilor, însă nu sunt lipsite de pericole. Alunecările de teren și scurgerile de pe versanți au produs  pagube pe traseu, însă drumul spectaculos din Munții Orăștiei a rămas accesibil. Cea mai afectată porțiune este sectorul dintre Costești și Târsa, unde porțiuni din versant cu tot cu copaci s-au prăbușit peste șosea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva