Probleme medicale pentru tânăra care a infectat o mulțime de oameni. Nu mai are coronavirus, dar a ajuns la spitalul din Deva

Hunedoreanca de 26 de ani care a infectat cu coronavirus cel puţin 13 oameni şi a trimis în izolare alte peste 40 de persoane, după ce a ascuns faptul că s-a întors din Italia şi că trebuia să rămână în izolare, a ajuns din nou în spital, la o zi după ce a fost extrenată. Situaţia femeii a stârnit noi controverse. Familia ei s-a plâns că este în stare gravă şi că nu beneficiază de sprijin din partea autorităţilor. Cadrele medicale au susţin că acuzaţiile acesteia sunt exagerate.

Marţi, 10 martie, hunedoreanca a fost depistată pozitiv cu virusul Covid 19 şi a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Sâmbătă, 14 martie, după ce două testări epidemiologice consecutive i-au ieşit negativ, medicii au decis externarea sa. Duminică, în jurul orei 3 dimineaţa, tânăra a fost adusă acasă, în Valea Jiului, unde trebuia să rămână în izolare încă 14 zile. Câteva ore mai târziu, mama fetei a sunat la 112, anunţând că aceasta are probleme neurolgice grave.

La scurt timp, aparţinătorii fetei s-au plâns presei din Valea Jiului că sunt ignoraţi de autorităţi.

„Am sunat la 112, dar ni s-a spus că în cazul ei trebuie să sunăm înapoi la spitalul din Timosoara şi nu au vrut să o preia. Vă rog să ne credeţi că este foarte grav. Are dureri cumplite de spate şi nu ştim ce să mai facem, Nici nu putem să o ducem noi cu maşina, că probabil iar încălcăm vreo interdicţie. Nu ştim ce să ne mai facem şi ei îi este foarte, foarte rău”, a anunţat familia acesteia, citată de cronicavj.ro.

Ea a fost, însă, preluată de un echipaj de ambulanţă şi adusă la spitalul din Deva.

Situaţia pacientei a fost cu atât mai complicată, întrucât secţia de Neurologie din Petroşani a rămas închisă, după ce cadrele medicale au intrat în izolare, unele fiind infectate cu Covid 19, chiar de către tânără.

După ce au fost îndeplinite formalităţile necesare, tânăra a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei şi adusă la Spitalul Judeţean de Urgneţă din Deva, unde a rămas internată la secţia de Boli Infecţioase, dar pentru a fi tratată de probleme neurologice.

„S-au respectat procedurile în cazul tinerei aflate în izolare, astfel că pacienta şi aparţinătorii ei au trebuit să aştepte o oră – două. Acuzaţiile că s-a refuzat preluarea ei sunt exagerate, starea ei nefiind atât de gravă cum au prezentat-o”, a declarat un cadru medica, pentru adevarul.ro. Fata ar suferi de hernie de disc şi necesită o intervenţie chrurgicală, însă problemele ei nu sunt de viaţă şi de moarte – susţine cadrul medical.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului