Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţăUnul dintre cele mai accesate programe de internship din România, cel organizat de Star Transmission & Star Assembly, a adus anul acesta la Sebeș și Cugir cea de-a șasea generație de studenți practicanți. Demarat în 2014 cu 16 tineri dornici de o experiență unică într-un mediu profesional multinațional, programul a avut în acest an 70 de absolvenți!

Stagiul de practică este dedicat studenților din anii II, III și master și se desfășoară în filialele Daimler România pe durata a trei luni. Reputația companiei lider în industria automotive ce angajează la nivel global aproape 300.000 de profesioniști atrage în fiecare an un număr mare de studenți practicanți, prin avantajele oferite:

• Salariu atractiv;

• Bonuri de masă și o masă pe zi asigurată la cantina companiei;

• Transport pe rutele Alba – Sebeș – Cugir și retur, respectiv Sibiu-Sebeș și retur;

• Posibilitatea de angajare dupa finalizarea studiilor;

• Acces la tehnologie de ultimă generație;

• Programe de teambuilding.

Nu doar posibilitatea de a pune în practică teoria învățată la facultate îi atrage pe studenți aici, ci și interacțiunea cu specialiști din diverse domenii și șansa de a se dezvolta personal într-un mediu multinațional. Pe lângă oportunitatea de a se implica direct în procesele departamentelor din care fac parte, studenții învață aici spiritul de echipă, abilități de lider, valoarea inițiativei și a energiei puse în muncă, a creativității și a dinamismului. În plus, ei au posibilitatea de a se angaja în cadrul Star Transmission & Star Assembly, la finalizarea studiilor!

Programul poate fi accesat de orice student integralist din anul II, III sau master, care este o persoană responsabilă, dedicată și flexibilă, demonstrează spirit de echipă, abilități sociale, cunoaște limba engleză și/sau germană și are abilități excelente de operare PC.

“Dincolo de sesiunile motivaționale în care le-am transmis cât de important este să-și găsească vocația, făcând ce le place, am simulat și un interviu cu un voluntar, le-am oferit sugestii în ceea ce privește construcția unui CV, ce înseamnă un interviu telefonic și cât de importantă este atitudinea în cadrul interviului. Mulți dintre ei și-au exprimat dorința de a se întoarce în STC & STA ca angajați, dovadă stând chestionarul de feedback de la finalul stagiului. A fost o experiență minunată în care Star Transmission și Star Assembly au ‘întinerit’ din 1 iulie până la final de septembrie.”, ne-a descris programul Cosmin Georgiu, Specialist Resurse Umane.

“Am început activitatea de practicant în 2017 în Centrul de tehnologii din Cugir. Am învățat foarte multe lucruri, fiind mereu în miezul problemei, acest lucru reflectându-se și în situația mea școlară din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În numai un an de zile am avut șansa de a aplica pentru un post de Desenator CAD în cadrul aceluiași departament. Desigur, am fost primită cu brațele deschise de către niște oameni extraordinari, care între timp mi-au devenit colegi și totodată prieteni, reușind să mă transforme în inginerul de astăzi.”, ne-a spus Pamela Tirean, Tehnician CAD.

“Știam că după perioada de 3 luni de internship voi rămâne cu ceva semnificativ, însă nu mă așteptam să rămân cu un job, deși trebuie să recunosc că mă gândeam la această posibilitate. Știam că o să lucrez cu mulți oameni, însă nu mă așteptam să fie atât de primitori, de deschiși, de capabili și de dornici să îmi răspundă la toate întrebările. Știam că o să găsesc un climat de lucru relaxat, însă nu mă așteptam să fie unul care stimulează creativitatea și care îți oferă libertatea de a-ți desfășura activitatea cât mai eficient posibil. După 3 ani și jumătate ca și angajat Star Assembly în cadrul departamentului financiar, unde am lucrat ca și asistent manager și economist, pot afirma că perioada de practică a fost cea care m-a convins că vreau să fac parte din această familie.“, ne-a spus Andreea Ancuța, Economist în Gestiunea Economică.

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roți dințate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcție. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spațiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înființată în anul 2013 la Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Pentru detalii suplimentare despre programele de practică și activitatea noastră, accesați pagina companiei: https://www.stcu.ro/.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?