Primarul Devei: „Continuăm procedurile de transferare a poligonului armatei din proprietatea Ministerul Apărării în proprietatea municipalității devene!”

Astăzi, împreună cu deputatul Lucian Heiuș am avut o întâlnire de lucru la București, cu Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu.

Scopul întâlnirii a fost acela de a urgenta obținerea avizului pentru transferarea poligonului armatei, aflat în zona Archia, în suprafață de 28 de hectare, din proprietatea Ministerului Apărării în proprietatea Municipiului Deva.

Din discuțiile purtate cu ministrul de finanțe am primit asigurarea că până vineri, 12 iunie, vom obține avizul de la Ministerul Finanțelor și dosarul va fi trimis pentru obținerea ultimului aviz de la Ministerul Justiției, înainte de hotărârea de guvern.

Am avut și o discuție la sediul Guvernului cu Premierul României, domnul Ludovic Orban care mi-a promis că după ce vom obține cele două avize de la ministere va iniția o hotărâre de guvern pentru a face transferul de proprietate al Poligonului Armatei.

După o muncă de peste 2 ani, pot să afirm că suntem pe ultima sută de metri pentru a rezolva această problemă.

Cele 28 de hectare de teren vor fi atribuite conform Legii nr. 15/2003, tinerilor din Deva, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, pentru construirea unei locuințe proprietate personală, în ordinea în care au depus cererile și cu respectarea criteriilor și a condițiilor prevăzute de lege.

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020