Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare

Primarul Florin Oancea a solicitat, vineri, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Brai-Cata, care colectează deșeurile în Zona 3 Centru a județului, care cuprinde orașele Deva, Hunedoara și Orăștie. A acuzat societatea că nu s-a achitat de sarcinile primite și din această cauză localnicii au depus o mulțime de reclamații la primărie. Este evident: contractul de salubritate nu este respectat de firma Brai-Cata SRL. Am încercat toate variantele posibile pentru a determina firma de salubrizare să-și facă treaba. Am încercat să evit un conflict major, care să adâncească și mai mult o stare de criză care îi afectează pe cetățenii municipiului Deva. Am încercat prin discuții amiabile, i-am rugat, i-am amendat, i-am somat, le-am dat un ultimatum, le-am dat și al doilea ultimatum – și ei tot nu-și îndeplinesc obligațiile. De aceea, în această dimineață, am cerut ADI Deșeuri rezilierea contractului de salubrizare cu firma Brai-Cata SRL și am informat și Consiliul Județean Hunedoara despre decizia noastră”, a susține primarul Devei.

Rezilierea contractului cu operatorul de salubritate este posibilă doar cu votul membrilor din ADI Deșeuri. Firma Brai-Cata se ocupă de colectarea deșeurilor în 3 zone ale județului, cu excepția Văii Jiului, după ce a câștigat licitațiile organizate de ADI Deșeuri, din care fac parte toate primăriile din județ și Consiliul Județean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna