Primarul Cornel Resmeriţă, arestat pentru 30 de zile

85

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă (PSD), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul „Gala Bute”.

resmeritaDecizia este definitivă şi aparţine Curţii de Apel Bucureşti care a soluţionat contestaţia formulată de procurorii anticorupţie la hotărârea Tribunalului Bucureşti privind cercetarea lui în stare de arest preventiv. Resmeriţă a intrat în atenţia DNA după ce ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la MDRT, condus de Elena Udrea, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company, societate controlată de Adrian Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. În urmă cu o săptămână, după o descindere în forţă la domiciliul său din Lupeni, primarul a fost luat de procurori şi dus la audieri la Bucureşti, la sediul central al DNA. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar anchetatorii au solicitat instanţei arestarea preventivă pentru 30 de zile. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis însă măsura arestului la domiciliu în cazul acestuia, dar hotărârea a fost contestată de DNA, dosarul fiind înaintat magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

Prejudiciu de peste 2,5 milioane

Lui Cornel Resmeriţă i se impută un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei. „La data de 11.11.2011, municipiul Lupeni a atribuit societăţii Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359,11 lei, finanţat cu fonduri ale M.D.R.T., având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja.
Inculpatul Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, împreună cu şeful biroului de achiziţii şi investiţii al primăriei, a atribuit contractul fără licitaţie publică, cu încălcarea dispoziţiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice şi au supraevaluat, cu intenţie, valoarea contractului, deşi cunoşteau că valoarea reală a lucrărilor era de 8.318.490 lei, aşa cum rezulta din proiectul tehnic pe care Primăria Lupeni îl realizase anterior. Diferenţa de 2.577.869,11 lei reprezintă prejudiciu pentru persoana vătămată municipiul Lupeni. Cea mai mare parte a preţului, respectiv 8.100.000 lei, a fost achitată la data de 21.12.2011, folosind fonduri alocate de M.D.R.T. în regim de urgenţă, iar 3 milioane lei din această sumă obţinută a fost transferată către S.C. Europlus Computers S.R.L., pentru acoperirea unui credit bancar contractat pentru organizarea unei “Galei Bute”. Diferenţa până la valoarea integrală a contractului a fost achitată în mai multe tranşe până la data de 19.09.2013”, au spus procurorii anticorupţie.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.