Primăria Hunedoara și-a luat Parcul Central înapoi, după 15 ani

În 2005, Parcul Central din Hunedoara a fost concesionat de municipalitate unui investitor privat, pentru 49 de ani, cu condiția ca acesta să îl mobileze cu băncuțe, balansoare, mese de șah și diverse piese de mobilier și ornamentale și să aibă grijă de el. În schimb, societatea comercială administrată de omul de afaceri Ovidiu Crișan, fost consilier local, primea dreptul de a construi un local de servicii publice, transformat ulterior într-un restaurant cu terasă.

La 15 ani de la cedarea parcului cu o suprafață de aproape 14.000 de metri pătrați, contractul a fost reziliat, cu acordul părților, susține primarul Dan Bobouțanu.

„Terenul care aparține domeniului public al Municipiului Hunedoara are o suprafață de aproape 14.000 de metri pătrați. Aici, administrația locală dorește să amenajeze un spațiu modern, având ca surse de finanțare banii europeni. Programele de finanțare pentru perioada 2021-2027 sunt încă în pregătire, astfel că funcționarii primăriei fac toate demersurile pentru pregătirea documentațiilor necesare viitoarelor proiecte. Ca primă etapă, a fost stabilit un portofoliu de proiecte prioritare, pentru care începând cu trimestrul 1 al anului viitor se va demara pregătirea documentațiilor necesare. Printre aceste proiecte, care vizează măsuri de regenerare urbană a spațiilor publice, se regăsește și proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Parc central din municipiul Hunedoara”, a informat Primăria Hunedoara.

În ultimii ani, investițiile mari în reabilitarea Parcului Central au lipsit, aleile nu au fost modernizate, fântânile arteziene au rămas nefuncționale, mobilierul s-a învechit, iar unii localnici l-au împânzit cu gunoaie și au produs distrugeri, fără a fi trași la răspundere.

Tot în 2005, când primarul Hunedoarei era Nicolae Schiau, municipalitatea a pus la dispoziția Parcul Corvin, întins pe 33.000 de metri pătraţi, unei alte societăți comerciale, căreia i s-a permis să defrișeze peste 50 de arbori și să construiască în centrul acestuia o clădire cu cu două etaje, viitoare pizzerie. Construcția nu a mai fost finalizată, muncipalitatea a contestat în instanță contractul și a solicitat demolarea clădirii. Aceasta a fost demolată în urmă cu un an, în timp ce parcul a revenit în administrarea Primăriei Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului