PRIMĂRIA HUNEDOARA. Selecţie de proiecte pentru activităţi nonprofit

Primăria Hunedoara organizează selecţie publică de proiecte privind atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fondurile bugetului local pentru activităţi nonprofit în domenii precum cultură, tineret, sport şi culte religioase

huned medalionAnul acesta, data limită de depunere a proiectelor este 16 martie ora 9, urmând ca proiectele declarate eligibile să fie implementate între 1 aprilie şi 15 decembrie 2015. Proiectele pot fi depuse la sediul Primăriei Municipiului Hunedoara, str. Libertăţii nr.17, judeţul Hunedoara, cod poştal 331128, telefon 0254 716322, fax 0254 716087, cod fiscal 2127028, e-mail: achizitiiproiectehd@yahoo.com.

Sumele alocate activităţilor nonprofit

Domeniile pentru care se acordă finanţare nerambursabilă de la bugetul local în 2015 conform H.C.L. nr. 305/2014 sunt: cultură – 50.000 lei; tineret – 50.000 lei; sport – 50.000 lei; culte religioase – 100.000 lei. Sumele alocate pentru ONG-uri este mai mic faţă de anul trecut, însă trebuie luat în calcul faptul că bugetul primăriei este considerabil mai mic după ce Guvernul Ponta a schimbat regulile de alocare a fondurile către autorităţile publice locale. „Am alocat o sumă mai mare pentru cultele religioase la iniţiativa unui consilier local care a argumentat cu faptul că în municipiu avem 21 de comunităţi religioase care au nevoie de ajutor din partea primăriei şi acesta este singurul moment în care putem să-i sprijinim”, a explicat primarul Viorel Arion.

Pentru a obţine fonduri nerambursabile, solicitantul va depune documentaţia prevăzută în Ghidul solicitantului pentru punerea în aplicare a Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile publice pentru activităţi nonprofit de interes general, la Registratura Primăriei (adresa prezentată mai sus), cu menţiunea pe plic a denumirii proiectului, adresa şi numele complet al solicitantului, domeniul pentru care se solicită finanţare cu menţiunea ,,A nu se deschide înainte de sesiunea de evaluare – 16.03.2015 ora 11.00”.

Ghidul solicitantului

Evaluarea şi selecţionarea proiectelor în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă se va face de către  comisia de evaluare şi selecţionare a proiectelor de interes public. Comisia  va comunica la încheierea procedurii de evaluare şi selectare, în scris, solicitanţilor neselecţionaţi motivele neacordării finanţării şi celor selecţionaţi nivelul sumelor aprobate în vederea încheierii contractelor. Ghidul solicitantului se poate descărca de pe site-ul: www.primariahd.ro. Data limită pentru solicitarea clarificărilor este 10.03.2015. (Marcel Bot)

(Marcel Bot)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara