Primăria Hunedoara își restaurează sediul pe fonduri europene

Lucrările de renovare a clădirii Palatului administrativ din Centrul Vechi, sediu al Primăriei Hunedoara, au fost scoase la licitație publică, din nou, după ce astfel de demersuri au mai avut loc în cursul ultimelor luni. Licitația precedentă a fost anulată în 23 septembrie pentru că nu s-a prezentat niciun ofertant.

Investiția este estimată la 3,85 de milioane de lei, proiectul fiind cofinanţat din fonduri europene (85 la sută) şi din fonduri de la bugetul naţional (13 la sută).

Lucrările vor fi derulate pe 16 luni de la data semnării contractului de execuţie și vizează reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde, termoizolarea faţadelor, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, modernizarea instalaţiei de iluminat în clădiri, repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere sau afectează funcţionalitatea clădirii, repararea acoperişului şarpantă, respectiv a sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei şarpantei, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie.

Palatul Administrativ din Hunedoara se numără printre construcţiile reprezentative din municipiu. Ridicat în forma literei H, în centrul istoric al oraşului, imobilul a fost finalizat în 1937, iar în prezent aici se află sediul primăriei. În anii interbelici, la subsolul clădirii a funcţionat arestul Poliţiei, iar restul spaţiilor erau folosite ca birouri ale Primăriei. Poliţiei, Judecătoriei şi Fiscului. Clădirea din centrul vechi al Hunedoarei a fost construită în urma unei înţelegeri dintre administraţia locală din Hunedoara şi Uzinele de fier, din 1935.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului