Primăria Hunedoara a fost amendată de Garda de mediu

Primăria Hunedoara și societatea care se ocupă de colectarea deșeurilor stradale și vegetale din municipiu au fost amendate cu 15.000 de lei, în urma unui control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara.

Firma de salubritate a fost reclamată pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, la marginea Hunedoarei. O postare a unor localnici, pe Facebook, a dus la sesizarea Comisariatului Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu.
„Echipa a constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă, în sensul că operatorul de salubritate desemnat pentru colectarea deșeurilor stradale și a deșeurilor vegetale a abandonat aceste deșeuri pe un amplasament neautorizat. Totodată, s-a constatat că pe acest amplasament se aflau și deșeuri municipale amestecate, dar deșeurile vegetale reprezentau cca 80% din întreaga cantitate existentă. Pentru neconformitățile constatate, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu a aplicat sancțiuni atât UAT Municipiul Hunedoara cât și operatorului de salubritate, respectiv: amendă contravențională, în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 211/2011 cu modificările și completările ulterioare, pentru UAT Municipiul Hunedoara și avertisment, conform OUG nr. 195/2005, cu modificările și completările ulterioare, operatorului de salubritate”, a informat Garda Națională de Mediu.
Comisarii Gărzii de Mediu au dispus mai multe măsuri pentru remedierea neregulilor: eliminarea depozitelor necontrolate de deșeuri identificate în timpul controlului; identificarea spațiilor pentru depozitarea deșeurilor din construcții și demolări, a spațiilor pentru depozitarea deșeurilor vegetale precum și stabilirea acestora prin Hotărâre de Consiliu Local; intensificarea acțiunilor de patrulare și aplicarea măsurilor, conform legii, în cazul în care vor fi identificate persoane fizice/juridice care abandonează deșeuri în locuri nepermise.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie